Hirdetés

Épp az Activision botránya indíthatta útjára a Microsoft általi felvásárlást

|

Csupán három nappal azt követően indította el a tárgyalásokat a Microsoft, hogy megjelent egy, az Activision botrányát súlyosbító beszámoló.

Hirdetés

Mielőtt a két cég véglegesíthetné, hogy a Microsoft a gaming divíziója, az Xbox kötelékébe olvasztja egy felvásárlással az Activision Blizzardot, az illetékes hatóságoknak is le kell folytatniuk bizonyos vizsgálatokat, hogy nem találnak-e versenyjogi akadályt az összeolvadás kapcsán. Az egyik erről szóló beszámoló érdekes részletre világított rá, és pontosan megmutatja, mikor hozhatta meg a döntést a Microsoft, hogy ajánlatot tesz a kiadóra.

Hirdetés

Az Egyesült Államok tőzsdefelügyeleteként működő Securities and Exchange Commission adott ki egy, a felvásárlás kapcsán készült jelentést pénteken, ebből derült ki, mikor mozdult rá az Xbox gyártója a Call of Duty, a World of Warcraft, és sok más sikersorozat kiadójára. Eszerint az Activision Blizzard botrányának tavaly júliusi kirobbanásakor még nem léptek, hanem később, novemberben vették fel a kapcsolatot először a versenytársuk vezetőségével.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Miután november 16-án a Wall Street Journal egy újabb beszámolót tett közzé a kiadó vezetőségének problémás eljárási módjáról (többek között arról, hogy Bobby Kotick is megpróbált eltusolni egy zaklatási ügyet), a cég reputációja még nagyobb kárt szenvedett. Ez az Activision Blizzard részvényeinek árán is meglátszott, 70 dollárról három nap alatt 62-re esett le (ez a tendencia egyébként folytatódott december elejéig, amikor 57 dollárig is lement).

Három nappal a vezetőséget elítélő cikk megjelenése után Phil Spencer, aki saját kollégáinak azt is meglebegtette, hogy esetleg tettlegesen is elhatárolódnak az Activision Blizzardtól, az SEC beszámolója szerint már felkereste Bobby Kotickot, hogy egy esetleges stratégiai partnerségről egyeztessenek. Egyúttal előkészítettek egy találkozót a Microsoftot vezető Satya Nadellával is, aminek végkifejletét pedig már ismerjük. A Microsoft tehát kifejezetten gyorsan reagált, mikor korábbi riválisának meggyengülését látta, a lehetőséget pedig maximálisan kihasználták.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)