Hirdetés

Az ESRB és a PEGI besoroló bizottság a koronavírus ellenére is folytatja a munkát

|

Ezek leállása a rengeteg játékmegjelenés csúszását vonná maga után, de mindkét szervezet jelezte, hogy nem okoz gondot számukra a távmunka.

Hirdetés

A világon rengeteg videojáték besoroló bizottság működik, melyeknek az a dolga, hogy egy adott alkotás a megfelelően feltüntetett korhatárral jelenjen meg, ezzel segítve, hogy minden korosztály a megfelelő élményt kapja. Nemrég a Japánban működő CERO jelentette be, hogy a koronavírus miatt felfüggesztik a munkát - szerencsére az európai és amerikai piacot nem fenyegeti hasonló veszély.

Hirdetés

Az Amerikában működő ESRB és az európai játékok besorolásáért felelős PEGI is nyilatkozatban nyugtatott meg mindenkit, hogy változatlanul folytatják a munkát. Ezen szervezetek leállása komoly hatással lenne videojátékiparra, hiszen a megjelenés előtt álló, még nem besorolt játékokat csúsztatni kéne. Szerencsére a távmunka nem okoz gondot egyik bizottságnak sem:

"Röviden: igen, jelenleg is távmunkában dolgozunk, aminek minimális hatása van a faladatainkra. (...) Mivel a PEGI két független ügyintéző irodával rendelkezik Hollandiában és az Egyesült Királyságban, valamint kiadókkal dolgozunk szerte a világból, akikkel nem kell személyesen találkozzunk, így a távmunka mindig is a napi rutinunk része volt. Annyi a különbség, hogy most otthonról csináljuk a különböző irodák helyett."

- áll a PEGI közleményében. Az ESRB is hasonló munkamenetről számolt be, így nem kell amiatt aggódjunk, hogy ezek miatt kerülne sor halasztásokra, noha a legjobban várt játékok megjelenését már már amúgy is eltolták. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)