Hirdetés

Ez lehet a tényleges oka az EA és a FIFA szakításának

|

Az Electronic Arts vezérigazgatója igyekezett tisztázni, hogy miért döntöttek a licenc ejtése mellett.

Hirdetés

Nagyot szólt az a tegnapi hír, miszerint több évtized után az EA focis videojáték-sorozata maga mögött hagyja a FIFA nevet, így pedig az egyelőre közel sem annyira szépen csengő EA Sports FC brand alatt folytatódik a virtuális labdarúgás.

Habár a licenc sok pozitívummal járt, voltak megkötések is, és ha hihetünk a kiadó vezetőjének, akkor több oka is lehetett ennek a súlyos lépésnek.

Hirdetés

Andrew Wilson egy konferenciabeszélgetés során árulta el, hogy a döntés meghozásában az is nagy szerepet játszott, hogy ők konkrétan olyan élményeket szeretnének az asztalra tenni, amelyekre a rajongók vágynak:

"Azt mondták nekünk, hogy több játékmódot akarnak. Azt mondták nekünk, hogy még több kereskedelmi partnert szeretnének a játékban látni, melyektől az autentikusabbá válik, jobban megidézi a futball széles világát. Azt mondják nekünk, hogy lépjünk túl az alapvető dolgokon, és építsünk ki egy digitális fociélményt. És azt akarják, hogy lépjünk nagyon, nagyon gyorsan."

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A CEO úgy véli, hogy a brit játékosokat leginkább a Premier League érdekli, míg a németeket meg a Bundesliga, ezért jelenleg arra fókuszálnak, hogy nagyon egyedi élményeket alkossanak meg a különböző piacokat képviselő rajongóknak. Ebben pedig nyilván segíthet az, ha nem köti meg az EA Sports kezét a FIFA jelenléte.

Szerintetek jól döntött az EA? Az EA Sports FC is népszerű lehet majd?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)