Hirdetés

Ez lesz az Electronic Arts első 70 dolláros játéka

|

A Sony, az Activision és a Take-Two után egy újabb nagy kiadó érezte úgy, hogy ideje megemelni a videojátékok árait.

Hirdetés

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy a generációváltással nem csak az új konzolokhoz, de a megemelkedett videojáték árakhoz is hozzá kell szoknunk.

A Sony már bejelentette, hogy a PS5 exkluzív játékok 10 dollárral többe kerülnek majd, mint eddig, hozzájuk később több nagy kiadó is csatlakozott.

Most az Electronic Arts is belengette első játékát, melyen a 70 dolláros - hazai boltokban jó eséllyel 30 ezer forintos - árcímke éktelenkedik majd.

Hirdetés

Az amerikai futball rajongóké a kiváltság, hogy elsőként tapasztalhatják meg a kiadóvállalat áremelését, ugyanis a Madden NFL 21 NXT LVL verziójáért kér el először 70 dollárt a cég.

Ez a kiadás az, mely a következő generációs konzolokra, azaz Xbox Series X-re és PlayStation 5-re érkezik, természetesen ezeket a platformokat érinti az áremelés.

"Mindig is azt mondtuk, hogy a játékok egyre drágábbak. Az élmény egyre mélyebbé válik. Az idő, amit az emberek a játékokkal töltenek, egyre hosszabb."

- mondta az EA pénzügyi vezetője, Blake Jorgensen, aki azzal egészítette ki a dolgot, hogy egyszerűen muszáj emelni a játékok árát a megemelkedett fejlesztési költségek miatt. A drágább NXT LVL kiadás vásárlóinak a kiadó értékes extra tartalmakat ígér a Madden Ultimate Teamben.

Akármennyire is fájlaljuk a jelenséget, be kell látnunk, hogy a játékok árai nagyjából 15 éve változatlanok, miközben a videojátékfejlesztés ideje, az ahhoz szükséges eszközök ára, és a dolgozói fizetések is folyamatosan nőnek.

A Microsoft már korábban elárulta, hogy gondolkoznak exkluzív játékaik drágításán, de ők egyelőre még nem biztosak az emelésben.

Mégis, ahogy egyre több kiadó jelenti be az áremelést, úgy kell hozzászoknunk, hogy ez az összeg az AAA címek esetében standardizálódik majd. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)