Hirdetés

Ezek voltak 2022 legjobban fogyó játékai

|

Kiderült, sikerült-e az Elden Ringnek lenyomnia a Call of Duty: Modern Warfare II-t az Egyesült Államokban.

Hirdetés

2009 óta összesen kettő olyan év volt, amiben nem egy Call of Duty lett az év legjobban fogyó játéka az USA-ban: 2013, amikor a Grand Theft Auto V döntött meg jóformán minden létező rekordot, és 2018, amikor meg a Red Dead Redemption 2 tarolt. Még a sorozat átlagához képest rosszabbul teljesítő újdonságok is verhetetlenek, globális piacot nézve csak a FIFA veheti fel velük a versenyt - érthető hát, hogy mindenki küzd az Activision Blizzard Microsoft általi bekebelezése ellen.

2022-ben is a papírforma érvényesült: az év legjobban fogyó játéka az NPD mérése szerint a Call of Duty: Modern Warfare II lett, megelőzve az Elden Ringet - a harmadik helyen azonban nem a God of War: Ragnarök áll.

Hirdetés

Az xboxos és Nintendo Switch-es digitális eladásokat nem tudták összegezni, de minden mást igen, így az alábbi sorrend alakult ki:

  1. Call of Duty: Modern Warfare II
  2. Elden Ring
  3. Madden NFL 23
  4. God of War Ragnarok
  5. Lego Star Wars: The Skywalker Saga
  6. Pokemon Scarlet/Violet
  7. FIFA 23
  8. Pokemon Legends: Arceus
  9. Horizon Forbidden West
  10. MLB The Show 22

Látszik, hogy a sportjátékok és a zsebszörnyek sikere töretlen, azt pedig külön jó látni, hogy a LEGO Star Wars: The Skywalker Saga ilyen magasan végzett. Kíváncsian várjuk, hogy alakul a 2023-as lista, meddig jut el a Hogwarts Legacy, a Starfield vagy a Marvel's Spider-Man 2, illetve ha valóban nem lesz idén új CoD, mi veheti át a helyét a listák élén.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)