Hirdetés

Ezért nem jöhet Apple eszközökre az xCloud és a Google Stadia sem

|

Az Apple a streaming szolgáltatások kapcsán az App Store felhasználói feltételeinek sértésére hivatkozik, de természetesen a piszkos anyagiak is ott lapulnak a háttérben.

Hirdetés

Noha a technológia még jócskán kiépülőben van, a streaming platformok egyre nagyobb szeletét képezik a videojátékos piacnak, és sok nagy gyártó kísérletezik a felhő alapú szolgáltatásokkal. A Google Stadia, az Nvidia GeForce Now és az xCloud rengeteg dologban eltér egymástól, azonban egy mindannyiukban közös: ki vannak tiltva az iOS-t használó eszközökről.

Hirdetés

A streaming lényege éppen az lenne, hogy játékainkat bármilyen eszközön futtathatjuk, a könyvtárunkhoz bárhonnan hozzáférünk, és jó sávszélességgel, akár a metrón ülve is pörgethetjük a legkomolyabb AAA címeket. Az iOS-es mobilt használók viszont egyelőre meg kell legyenek ilyen úri huncutságok nélkül, ugyanis az Apple fityiszt mutatott minden játékos streaming szolgáltatónak.

A cég szóvivője elmondta, hogy nagyon is támogatják a videojátékokat az eszközeiken, azonban a streaming platformok esetében olyan külsős könyvtárak jelennének meg a platformon, melyek tartalmára nincsenek ráhatással. Hozzátette, hogy csak olyan játékoknak engednek teret, melyek az App Store-on belül értékelhetők, és statisztikailag lekövethetők, ez pedig nem teljesül a Stadia és társai esetében.

Persze valószínűleg az is közrejátszik, hogy minden az App Store-on eladott termék után a fejlesztőknek a bevétel 30 százalékát egyenesen az Apple-nek kell utalják, mely alól a fent említett szolgáltatások játékai és havidíjai sem képeznének kivételt. Ezt többen úgy oldják meg, hogy egy külső oldalon keresztül végzik a tranzakciókat - jó eséllyel a streaming platformok is ezt az utat választották volna -, ami valószínűleg meglehetősen piszkálja az almás cég csőrét.

Nem tudjuk, hogy mikor lesz olyannyira elterjedt és népszerű a videojáték streaming, hogy azért még az Apple is hajlandó lenne megváltoztatni a szabályzatait, addig viszont az xCloud, a GeForce Now és a Stadia az androidos eszközt használók kiváltsága marad.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)