Hirdetés

Ezzel az újdonsággal tovább zárkózna a Steamhez az Epic Games Store

|

Az Epic Games Store üzemeltetői azt várják, hogy sokkal több játék jelenik meg náluk az egyelőre bétaváltozatban elérhető önálló játékkiadásnak hála.

Hirdetés

Agresszív üzletpolitikája mellett azért is sokan kritizálták a megjelenésekor az Epic Games Store-t, mert a platform sok, a játékosok számára elérhető funkcióban elmarad a versenytársaktól. Ezen sokat tervez javítani Tim Sweeney csapata, viszont nemrég egy, a fejlesztők számára komoly könnyítést jelentő funkcióról is lerántották a leplet.

Egyelőre csak zárt bétában érhetők el (tehát a fejlesztők és a kiadók jelentkezését az Epic csapata bírálja el) azok az eszközök, amik segítségével az alkotók saját maguk is közzétehetik játékaikat az Epic Games Store-on.

Hirdetés

Így maguk tölthetik fel a játékukat, azok leírását, képeit, és más, rá vonatkozó információkat, állíthatják be az elérhető achievementeket, az egyes régiókra vonatkozó árakat és különleges ajánlatokat, illetve tehetnek közzé frissítéseket az alkotásukhoz. Ehhez korábban nagy mértékben kellett az Epic Games saját csapatának közreműködése is, ami minden bizonnyal lassította a folyamatot és jelentősen megemelte a költségeket is.

A program egyelőre azért fog zárt bétában működni, hogy az eszközök működését tesztelhesse és javíthassa az Epic Games csapata, akik néhány érthető korlátozást is tettek a jelentkezők és a Store-ba felkerülő tartalmak esetében. Egyfelől egyelőre nem fogadják kizárólag VR-ban játszható és nem-játékos alkalmazások megjelenését, valamint kikötötték azt is, hogy a multiplayer játékoknak támogatniuk kell a más PC-s áruházakban megvásárolt példányokkal történő cross-platform játékot is. Ami pedig a dolgok jogi oldalát illeti, automatikusan elutasítanak majd minden gyűlöletkeltő vagy diszkriminatív tartalmat, ahogy a pornográf, illegális, vagy szerzői jogot sértő tartalommal bíró, illetve megtévesztő játékot és játéknak álcázott kártevő programot is.

A sajátkiadású játékok megjelenése az Epic Games Store-on egyébként többé-kevésbé a Steam jelenlegi megoldását, a Steam Directet tükrözi. A Valve esetében viszont nem volt ilyen egyértelmű az átállás: kezdetben a digitális áruház üzemeltetői egyesével döntötték el a különböző játékokról, hogy felkerülhetnek-e a piactérre, ám nagy nyomás érte őket a közvélemény részéről, hogy így sok, a gamerek figyelmére érdemes alkotás nem került fel a képzeletbeli polcokra. Ezért született meg a Steam Greenlight rendszere, ami egy közönségszavazással váltotta fel a rendszert, viszont mivel ez a szisztéma átláthatatlan lett és sok visszaélésre is lehetőséget adott, úgy döntöttek Gabe Newell cégénél, szinte minden játékot beengednek, és megszületett a Steam Direct.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ezt követően minden korábbinál több játék került fel szinte minden évben a felületre, emiatt szintén sok irányból érte bírálat a Valve-et, mondván, semmilyen garancia nincs arra, hogy az áruházba felkerülő játékok minőségi alkotások, sőt, arra sem mindig, hogy egyáltalán működnek. Emellett sokan lamentáltak afelett is, hogy a számolatlanul ömlő új megjelenések elveszik a reflektorfényt az arra érdemesebb újdonságok elől. Azóta ez a vita látszólag kimerült, az Epic Games Store-t pedig nem valószínű, hogy sokan féltenék attól, hogy túl sok játék lenne majd rajta.

Mit gondoltok, szerintetek a szélesebb felhozatal jót tesz majd az áruháznak?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)