Hirdetés

Fallout 4 - beperelték a Zenimaxot az egyik zene miatt

|

A játék egyik reklámjában hallható zene szerzője nem örült annak, hogy ilyen kontextusban hallható a szerzeménye.

Hirdetés

A Fallout 4 megjelenése alatt jó pár olyan reklámot és előzetest láthattunk, ami korabeli zenékkel erősíti meg a játék amúgy is jól ismert hangulatát. Ezek közé tartozott a The Wanderer is, melynek háttérzene egy a trailerrel azonos című szám volt, melyet Dion DiMucci írt még 1961-ben.

DiMucci most beperelte a ZeniMax Médiát, ugyanis a dalszerző szerint nem megfelelő módon használták fel a zenéjét. A cég ugyan megszerezte a jogokat ahhoz, hogy promóciós céllal használja fel a dalt, az énekes mégis úgy véli, hogy a szerződésnek nem teljesen felel meg, ahogy végül felhasználásra került:

"Az alperes által elkészített reklámok nem megfelelőek, mivel a sötét, disztópikus világban bemutatott gyilkosságokat pozitívan ábrázolták. A fizikai erőszak nem az ártatatlanok védelmének szándékával történt, hanem morálisan megkérdőjelezhető jeleneteket mutatott be, amelyekkel az alperes a fiatal fogyasztókat kívánja megfogni."

DiMucci azt is állítja, hogy a ZeniMax sosem biztosított neki lehetőséget arra, hogy még idő előtt megnézze az elkészült videót, így nem is tudta volna megkérni őket arra, hogy változtassák meg a forgatókönyvet egy olyanra, ahol inkább a túlélésért folytatott küzdelem kapja a főszerepet. A per szerint DiMucci akár 1 millió dolláros kártérítést is követelhet, mi pedig kíváncsian várjuk, hogy mi sül ki ebből.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)