Hirdetés

A ZeniMax megpróbálta megtagadni a pénzvisszafizetést a Fallout 76 kapcsán, nem jött be

|

Ausztráliában a kormány igyekezett finoman jelezni, hogy a ZeniMax kicsit vegyen vissza az arcából, és adja vissza a pénzt a csalódott vásárlóknak, mivel korábban a cég igyekezett úgy tenni, mintha nem is kellene soha visszafizetni vételárat fogyasztói panasz kapcsán.

Hirdetés

Sajnos előfordul, hogy egy játék nem a vásárlók elvárásainak megfelelő állapotban jelenik meg, erre azonban sok esetben megoldást jelenthet a pénzvisszafizetési lehetőség, melyet több digitális és valós boltban is igényelhetünk. Kétségtelen hogy a Fallout 76 több emberben váltott ki csalódást, mint amennyiben elégedettséget, ezt pedig fokozta az, hogy a kiadó sok esetben megtagadta, hogy visszatérítse a szemmel láthatólag félkészen megjelent játék árát a felháborodott rajongóknak. 

Hirdetés

Sokan kénytelenek voltak tudomásul venni, hogy nincs mit tenni, azonban most kiderült, hogy a cég jogszerűtlenül cselekedett, amikor Ausztráliában megtagadta a visszatérítést, mivel az ottani fogyasztóvédelmi törvények egyértelműen kimondják, hogy ha egy termék kifogásolható állapotban kerül a vásárlókhoz, akkor azoknak jogukban áll a visszavinni a játékot a forgalmazóhoz és a visszaigényelni a vásárlás összegét. Aki játszott a Fallout 76-tal az sanszosan tisztában van azzal, hogy az kimeríti a "kifogásolható állapot" fogalmát. 

Valószínűleg az ausztrál hatóságok nyomásásra a Bethesda anyavállalata, a ZeniMax elismerte, hogy "előfordulhat, hogy félrevezették" azokat a vásárlókat, akiknek azt mondták, hogy nincs lehetőségük visszaigényelni a pénzüket. Ezek a játékosok most visszakaphatják a játék árát, ha lemondanak a további játék lehetőségéről. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)