Hirdetés

A Bethesda nem dobja a hagyományos játékokat a Fallout 76 után

|

Mivel több játékos is megkongatta a vészharangot a Fallout 76 bejelentésekor, a Bethesda igyekezett tisztázni, hogy nem álltak át a "játék, mint szolgáltatás" modellre.

Hirdetés

Az elmúlt években egyre nagyobb méretet öltött a játékiparban a "játék, mint szolgáltatás" elve, amely azt próbálja elérni, hogy a felhasználók minél több ideig foglalkozzanak egy adott játékkal. A Bethesda abban az előkelő helyzetben van, hogy a játékosok imádják az általa kiadott szériákat - ott a Wolfenstein, a The Evil Within, a Dishonored, a Prey, a Doom, a Fallout és a The Elder Scrolls - így a The Elder Scrolls Online-t és a Fallout Sheltert leszámítva fókuszálhatott az egyjátékos kampányokra, azonban az idei E3-on bejelentett Fallout 76-tal ők is kiharapnak egy szeletet a tortából. 

Hirdetés

Persze azonnal megjelentek a vészmadarak, akik amiatt aggódtak, hogy a Fallout 76 esetleges sikere miatt a Bethesda felhagy majd a single-player projektekkel. A kiadó vezetője, Todd Howard a GamesIndustry.biz-nek adott interjújában igyekezett tisztázni, hogy a Fallout 76 miatt nem fognak eltávolodni a hagyományos egyjátékos címektől. Howard szerint az emberek hajlamosak elfelejteni, hogy vállalatként igyekeznek minden területet lefedni, így ott van a The Elder Scrolls Online, a folyamatosan frissülő Fallout Shelter és a The Elder Scrolls: Legends kártyajáték is. Elmondta, hogy kitartanak a single-player mellett: 

Sosem bizonyult igaznak, ha valaki azt mondta, hogy 'ez a jövő és a játékipar ezen része halott'. Szeretnénk mindent kipróbálni. Régóta akarunk már multiplayer játékot készíteni és van is hozzá ötletünk. Nincs mitől tartanunk. Meg kell próbálnunk.

A Bethesda felhozatala pedig csak még változatosabb lesz a jövőben, hiszen olyan újdonságokkal bővül, mint a Rage 2, a Doom Eternal, a The Elder Scrolls VI, a Starfield vagy éppen a The Elder Scrolls: Blades, amellyel a kiadó megpróbálja kamatoztatni azokat a bevételszerzés során gyűjtött tapasztalatait, amiket a Fallout Shelternél szerzett meg.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)