Hirdetés

Felfigyelt a Bungie felvásárlására a Kereskedelmi Szövetségi Bizottság, vizsgálat lesz

|

A versenyhivatal érdeklődése jelentősen késleltetheti a Sony és a Destiny fejlesztője közötti üzlet lezárását.

Hirdetés

Kevéssel azután, hogy a Microsoft bejelentette, megvásárolja az Activisiont, a Sony is világgá kürtölt egy kisebb volumenű, de jelentőségében semmiképp sem alábecsülendő megállapodást, minek keretében 3,6 milliárd dollárért megszerzi a Halóval világhírűvé lett, ám a függetlenedése óta kizárólag a Destiny franchise-t pátyolgató Bungie stúdiót. Miután időben oly közel esett egymáshoz a két ügylet, könnyedén az a benyomás alakulhatott ki az emberekben, hogy pánikvásárlás történt a PlayStation gyártójának részéről, ám később bizonyságot nyert, hogy már tavaly elkezdődtek a tárgyalások a felek között.

Egyébiránt folytatva a párhuzamok sorát, kiderült, hogy már nemcsak az Activision bekebelezése miatt vizsgálódik az FTC (Federal Trade Comission), azaz a versenyhivatal szerepét betöltő Szövetségi Kereskedelmi Bizottság, hanem gondosan meg fogja szondázni a Bungie megvételét is.

Hirdetés

Az értesülést elsőként lehozó The Information forrásai szerint a vizsgálat következtében legalább hat hónap késedelmet szenved a felvásárlás, ha nem többet, így várhatóan csak valamikor 2023 elején mondhatja el magáról a Sony, hogy ténylegesen az övé a Bungie. Feltéve persze, hogy az FTC nem talál semmi kivetnivalót az ügyben, ám tekintettel arra, hogy már a legelején leszögezték a felek, hogy a Destiny multiplatform marad, akárcsak a teljes vezetőségét megtartó, a PlayStation független leányvállalataként továbbműködő stúdió későbbi játékai.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Egyébiránt nem csak a Microsoft és a Sony vásárolgatott szorgalmasan mostanság; alig néhány napja történt, hogy a Square Enix már-már jelképesnek mondható összegért, mindössze 300 millió dollárért átadja a Crystal Dynamics, az Eidos Montréal és a Square Enix Montréal csapatait az Embracer Groupnak olyan IP-kkal együtt, mint a Tomb Raider, a Deus Ex, a Thief és a Legacy of Kain. Korábban pedig a Tencent vett meg a 1C portfóliójából mindent, ami nem orosz (köztük a Cenega Hungary anyavállalatát), a Quantic Dreamre pedig szintén kínai cég vetett szemet.



Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)