Hirdetés

Felmentették a szexuális zaklatás vádja alól Chris Avellone-t

|

A legendás fejlesztő ráadásul jelentős kártérítést is kap, az őt megvádló két nő pedig nyilvános bocsánatkérésre lett kötelezve.

Hirdetés

Amikor valakit szexuális zaklatás elkövetésével vádolnak, sokszor anélkül omlik össze az élete, hogy a vádak bizonyítást nyernének. A cégek igyekeznek elhatárolódni a vádlottaktól, szerződést bontanak és megszakítanak velük minden kapcsolatot, így védve magukat. Ez történt Johnny Deppel, Justin Roilanddel, a Rick és Morty egyik társalkotójával, és a legendás játékíróval-dizájnerrel, Chris Avellone-nal is, és mindhármuk ügyében közös, hogy részben vagy teljes egészében felmentették őket a vádak alól - persze a hírnevükön esett csorbát már így is nehezen tudják kiküszöbölni.

Avellone ügye most a blogján közzétett közleménye alapján lezárult, ráadásul azok a nők, akik őt szexuális visszaéléssel vádolták, bocsánatot kértek.

Hirdetés

Karissa Barrows és Kelly Rae Bristol bocsánatkérése a következőképpen szól:

"Az Avellone úrral folytatott megbeszélést követően az alábbi nyilatkozatot tesszük:

Mr. Avellone soha nem zaklatta szexuálisan egyikünket sem. Nincs tudomásunk arról, hogy valaha is szexuálisan zaklatott volna nőket. Nincs tudomásunk arról sem, hogy Avellone úr valaha is visszaélt volna vállalati pénzeszközökkel. Nem volt szándékunkban olyat mondani vagy írni Avellone úrról, ami ezzel szemben áll. Támogatni akartuk a nőket az iparágban. Miközben ezt tettük, szavainkat félreértelmezték, hogy konkrét visszaélésekre utaló vádakat sugalljanak, amelyeket nem fogalmaztunk meg és nem is akartunk megfogalmazni. Szenvedélyesen védjük a nők, a kisebbségek, az LMBTQIA+ személyek és minden más olyan közösség biztonságát, amely üldöztetést tapasztalhat a videojáték-iparban. Hisszük, hogy Avellone úr is osztozik abban a szándékban, hogy megvédje és felemelje ezeket a közösségeket. Úgy gondoljuk, hogy megérdemli a teljes visszatérést az iparágba, és támogatjuk őt ezekben a törekvéseiben."

Avellone hozzátette, értékeli Barrows és Bristol együttműködését a játékosközösség problémáinak megoldása kapcsán, és azt kéri a játékosoktól, hogy ne zaklassák a hölgyeket. Említette továbbá, hogy hét számjegyű kártérítésben egyeztek meg, amely fedezi Avellone ügyvédi költségeit is.

Amikor 2020-ban a közösségi média felületein megjelentek a vádak, a vele dolgozó stúdiók sorra adták ki közleményeiket, amikkel elhatárolódtak tőle: a Techland (Dying Light 2), a Gato Studio (The Waylanders), és a Paradox Interactive (Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2) is igyekezett leszögetni, hogy együttműködésük az íróval véget ért. Érdeklődve várjuk, ezek a cégek most bocsánatot kérnek-e.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)