Hirdetés

Feltámadt a Cyberpunk 2077, és ezzel egy vagon pénzt keresett a CD Projekt RED

|

Fennállása óta csak egyetlen évet zárt a tavalyinál nagyobb bevétellel a lengyel cég.

Hirdetés

Most már biztos, hogy sikertörténetként vonul be a történelembe a Cyberpunk 2077, bármennyire is göröngyös és kacsakaringós utat járt be a megjelenése óta eltelt években. A nyitott világú akció-RPG eladásai tavaly valósággal szárnyra kaptak, minek köszönhetően az egy évvel korábbi 207 millióról 222 millió dollárra nőttek a CD Projekt RED bevételei. Mindez 81 millió dolláros profitot eredményezett, 66 százalékkal többet, mint az előző évben. Az emelkedő nyereséghez jelentős mértékben hozzájárult, hogy a cég működési költsége 18 százalékkal csökkent.

A lengyelek elsősorban annak köszönhetik jó szerencséjüket, hogy az 1.5-ös patch, valamint az azzal párhuzamosan kiadott ingyenes next-gen frissítés hatására sokat javult a játék megítélése, valamint a Netflixen futott Cyberpunk: Edgerunners animesorozat sokaknak meghozta a kedvét Night City felfedezéséhez.

Hirdetés

A Cyberpunk 2077-ből, miként az alábbi grafikonon is látható, megjelenésekor, 2020 decemberében fogyott a legtöbb példány, az első tíz napon mintegy 13 millióan vásárolták meg, 2022 szeptemberére pedig az eladások átlépték a 20 milliós mérföldkövet is. A lendület gyaníthatóan idén is kitart majd, hiszen még az év vége előtt elrajtol a Phantom Liberty kiegészítő. Emellett pedig továbbra is stabil bevételi forrásnak ígérkezik a The Witcher 3, ami a néhány hónapja kiadott next-gen frissítés miatt egy időre ismét az érdeklődés középpontjába került.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)