Hirdetés

Felvásárolhatják az Angry Birds fejlesztőit, nem is kevés pénzért

|

Hivatalosan meg nem erősített hírek szerint az Angry Birds sorozatról elhíresült Rovio csapatát felvásárolják hamarosan, érdekes a vevő és az összeg is.

Hirdetés

Manapság a mobiljátékokról valószínűleg mindenkinek a Raid: Shadow Legends jut eszébe a játék fáradhatatlan promóciójának köszönhetően, de a 2010-es évek elején egyértelműen az Angry Birds dominálta ezt a piacot, olyannyira, hogy a finn Rovio egy egész médiabirodalmat tudott építeni a dühös madarakra alapozva.

Mostanra talán már nincs annyira erősen a köztudatban a franchise, mint akkoriban, de ettől még továbbra is elég sokat ér, amit valószínűleg a Sega igazgatói is felismertek, ugyanis állítólag a kiadó  nagyon közel jár ahhoz, hogy felvásárolja a Roviót.

A The Wall Street Journal azt állítja, hogy ha minden jól megy, akkor a jövő hét végén a Sega nem kevesebb, mint egymilliárd dollárért fogja beolvasztani a finn stúdiót, ami azt jelenti, hogy jelentősen bővül a kiadó mobilra szakosodott részlege.

Hirdetés

Ez elsőre nagyon meglepően hangzik, de ha egy kicsit jobban belegondolunk, tökéletesen illeszkedik a jelenleg megfigyelhető tendenciákhoz, hiszen az utóbbi egy-két évben egyre több nagy kiadó kezdte el kompenzálni a lassuló növekedését azzal, hogy bekebelezi a konkurenciát: a Microsoft felvásárolta a Bethesdát, igyekszik ugyanígy tenni a Blizzarddal, a Take-Two megvette a szintén mobilos Zyngát, míg a Sony stúdiók egész sorozatát vásárolta fel az elmúlt pár évben.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)