Hirdetés

Felvásárolják a The Quarry és az Until Dawn fejlesztőjét

|

Továbbra is történetközpontú játékokra koncentrálna a Supermassive Games újdonsült tulajdonosa.

Hirdetés

A játékipar dinamikus növekedése megágyazott a sorozatos felvásárlásoknak, így egyre több stúdió és kiadó végzi valamelyik vállalat vagy befektetőcsoport tulajdonaként. Jó példa erre az idei évből az Activision Blizzard Microsoft általi akvizíciója, a Bungie beterelése a Sony zászlaja alá, vagy éppen a Zynga esete a Take-Two Interactive-val.

Most pedig a guildfordi székhelyű Suparmassive Gamest is megtalálták a nagytőkések, a PS-exkluzív Until Dawn, a nemrég megjelent The Quarry és a The Dark Pictures Anthology-széria mögött álló brit csapat ugyanis 100%-ban a Nordisk Games tulajdonába kerül.

Hirdetés

A horror műfaj veteránjának számító Supermassive 30,7%-át már tavaly behúzta az újdonsült tulajdonos, az együttműködés tapasztalatai pedig a kapcsolat elmélyítésére sarkallták az érintetteket.

"Az alatt az egy év alatt, amíg együtt dolgoztunk Pete-tel, Joe-val és az egész Supermassive csapattal, világossá vált számunkra, hogy mennyi tehetséggel bírnak, és hogy mekkora potenciál rejlik a történet- és narratíva-központú játékok továbbfejlesztésében. A stúdió 100%-ának megszerzésével növelni tudjuk a csapatnak nyújtott támogatásunkat, és ami a legfontosabb, folytatni tudjuk a velük fennálló nagyszerű munkakapcsolatot."

 - idézi a Supermassive közleménye Mikkel Weidert, a Nordisk Games vezérigazgatóját. Magyarán nem kell attól tartanunk, hogy az új főnökök ingyenes PvP mobiljátékokra állítják rá a csapatot, amely idén egyébként még leszállítja nekünk a The Dark Pictures Anthology következő epizódját, a Csernobil sorozat színésznőjével erősítő The Devil In Me-t is. Az üzlet részleteit nem hozták nyilvánosságra, így nem tudni, mekkora összeg cserél gazdát az akvizícióval.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Ha a Nordisk Games neve esetleg nem csengene ismerősen, a vállalat a dán Nordisk Film, a világ negyedik legöregebb filmstúdiójának játékos divíziója. A Nordisk Film pedig a főként a könyvkiadásról híres gigász, az Egmont médiacsoport tulajdona. A Nordisk Games az utóbbi években erőteljes terjeszkedésbe kezdve több fejlesztőt (Avalanche Studios Group, Star Stable Entertainment, Flashbulb Games, Nitro Games, and MercurySteam) is felvásárolt, ezekhez csatlakozik most a Supermassive csapata.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)