Hirdetés

Felvásárolták a Halo Infinite fejlesztőit

|

Egy kínai óriás csapott le a Minecraft és az Age of Empires széria munkálataiba is besegítő stúdióra.

Hirdetés

Sok játékos fejből vágja a tripla-A kategóriában tevékeny, csak a legnagyobb kiadókkal együtt dolgozó, esetleg pont az ő kötelékükbe, vagy valamelyik konzolgyártóhoz tartozó stúdiók nevét. A játékipar bérmunkásairól azonban csak ritkán esik szó, holott nélkülük számos projekt csak jelentős késés árán tudna elkészülni.

Ilyen a kanadai SkyBox Labs is, amelyet 2011-ben alapítottak az EA Vancouver FIFA, Need for Speed, NBA és NHL játékokon edződött veteránjai. A napjainkra 200 fősnél is nagyobbra hízott csapat megelégedve a támogatói szerepkörrel a szerződéses fejlesztők útját választotta, az évek során dolgozott az Electronic Artsnak, a Bethesdának és több más kiadónak is, de leggyakrabban a Microsoft vette igénybe a szolgálatait. Legutóbb a srácok a Halo Infinite munkálataiba segítettek be a fejlesztést vezető 343 Industriesnak.

Hirdetés

Az együttműködés vélhetően azután is folytatódni fog, hogy  a SkyBox Lab ismeretlen összegért a NetEase Games tulajdonába került, mert Shyang Kong társalapító a két cég közös közleményében megerősítette, hogy továbbra is támogatni kívánják partnereiket, valamint növelni szándékoznak jelenlétüket Kanadában, hogy újabb nagy stúdiókat is ki tudjanak szolgálni, akikkel közösen még több AAA kategóriás játékot fejleszthetnek. Csatlakozásuk a NetEase Gameshez lehetővé teszi, hogy hamarabb megvalósítsák terveiket, miközben rendelkezésükre áll újdonsült anyavállalatuk erőforrásainak és szolgáltatásainak teljes skálája.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Egyébként nem a SkyBox Labs a NetEase első nyugati befektetése, a Tencent riválisa tavaly márciusban szerezte meg a Star Wars Eclipse-en dolgozó Quantic Dream csapatát. Simon Zhu, a cég globális befektetésekért és partneri kapcsolatokért felelős elnöke elmondta, minden segítséget megadnak a kanadai stúdiónak, amire csak szüksége van a növekedéshez, és hogy folytathassa a világ vezető fejlesztőinek támogatását, feledhetetlen videojátékos élményekkel ajándékozva meg a játékosokat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)