Hirdetés

Filmek terén gyengélkedik a Sony, de a játékos részleg remekül teljesít

|

A cégeknek mostanra valamelyest volt idejük berendezkedni a koronavírus okozta gazdasági lelassulásra, a járvány pedig a Sony pénzügyein is rajta hagyta a nyomát.

Hirdetés

A legtöbb gazdasági szegmensben komoly visszaesés következett be a koronavírus miatt, mely ezen a téren is összeomlással fenyeget. Ettől függetlenül bizonyos cégek számára kifejezett fellendülést hozott az emberek bezártsága. A Sony azon speciális helyzetben van, hogy mindkét halmaznak képviselője, hiszen filmes téren mélyrepülésbe kezdett, míg játékok terén komoly sikereket ér el.

A cég negyedéves pénzügyi jelentése alapján a legnagyobb visszaesést a filmes részleg tapasztalta, ami nem is csoda, hiszen jószerivel semmilyen mozis megjelenésük nem volt a koronavírus járvány miatt. Egyedül a Barátságpróbát (The Broken Hearts Gallery) küldték néhány helyen szélesvászonra, de ez is elenyésző bevételt hozott, hiszen az eleve csekély, 8 millió dolláros előállítási költség mindössze felét, 4 milliót sikerült megtermelnie. Innen származó bevételeik tehát a 2019-esek egyharmadának felelnek meg.

Hirdetés

Ettől függetlenül a Sonynak nincs miért aggódnia, hiszen a mérleg serpenyőit egyensúlyba hozzák más divíziók. A zenei részleg 12 százalékos növekedést ért el a tavalyi eredményekhez képest. Ennél is több hasznot hajtott a házhoz a Sony Interactive Entertainment, mely a cég videojátékos megjelenéseiért felelős.

Ezen a téren a Sony 52 százalékkal növelte bevételeit, és profitjuk is 42 százalékkal magasabb volt, mint tavaly ilyenkor. Ez a megnövekedett szoftvereladásoknak köszönhető, valamint annak, hogy 9 millióval több PS Plus előfizető van tavalyhoz képest: egészen pontosan 45,9 millió.

Ugyan a konzoleladások csökkentek, a Sonynak emiatt nem fáj a feje, hiszen a küszöbön a PS5 megjelenése, és az emberek már erre spórolnak. Ez meg is látszik, hiszen mindössze 12 óra alatt annyi PS5 előrendelés futott be, mint amennyi PS4-re 12 hét alatt

Összességében tehát nincs ok a panaszra a Sonynál, hiszen a bevételeik nagyjából megegyeznek a tavalyival, ezt azonban úgy érték el, hogy kiadásaik kisebbek lettek, így magasabb profitot könyvelhetnek el, mint 2019-ben ilyenkor. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)