Hirdetés

Úgy veszik a britek a videojátékokat, mintha karácsony lenne

|

A Final Fantasy VII Remake dobozosan kétszer olyan jól startolt, mint a Resident Evil 3.

Hirdetés

A videojátékipar számára is nehéz időszak a mostani, hiszen annak ellenére, hogy a digitális értékesítés egyre népszerűbb, a nagyobb játékok legalább felét még mindig dobozosan adják el világszerte, amit megnehezít, hogy a boltok többsége bezárt. Ezért döntött a Sony is az Iron Man VR és a The Last of Us Part II halasztása mellett, ahelyett, hogy kiadta volna ezeket digitálisan.

Hirdetés

Mindenesetre az Egyesült Királyságban még nem állt le teljesen a dobozos játékok értékesítése, sőt, több mint egymillió játék kelt el azóta, hogy elrendelték a boltbezárásokat, és ilyen mértékű vásárlási lázra általában karácsony környékén látni példát. Elsősorban nem az új játékokat, hanem a korábbi sikercímeket viszik, köztük a Call of Duty: Modern Warfare-rel, a FIFA 20-szal, a Mario Kart 8 Deluxe-szal, valamint más, konzolok mellé csomagolt exkluzívokkal, hiszen az új gépek eladásai is jelentős mértékben nőttek.

Az aggodalmak ellenére megérkeztek a Final Fantasy VII Remake példányai az üzletekbe, így a Square Enix játéka az élen nyitott, kétszer annyi darabot adtak el belőle megjelenése hetében, mint egy héttel korábban a Resident Evil 3 Remake-ből. A top 10-be a Switch-készletek feltöltésének köszönhetően visszaugrott a Mario Kart 8 Deluxe, valamint az új konzoltulajdonosok és a folytatás halasztása miatt csalódottak előszeretettel választották a The Last of Us: Remasteredöt, miközben a Doom: Eternal tovább csúszott a 15. helyről a 20-ra. A tízes lista így alakult végül:

  1. Final Fantasy 7: Remake
  2. Call of Duty: Modern Warfare
  3. Animal Crossing: New Horizons
  4. FIFA 20
  5. Mario Kart 8: Deluxe
  6. Forza Horizon 4
  7. Resident Evil 3
  8. Star Wars Jedi: Fallen Order
  9. Grand Theft Auto V
  10. The Last of Us: Remastered

Ti vettetek valamit mostanában?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)