Hirdetés

Főként a Final Fantasy XIV-nek köszönhetően zárt jó évet a Square Enix

|

A World of Warcraft csalódott veteránjait befogadó MMO sikere jótékonyan hatott a kiadó bevételeire is.

Hirdetés

Miként sok más piaci szereplő a napokban, a Final Fantasy és a Tomb Raider kiadója is közzétette pénzügyi jelentését a napokban, és ahogy a legtöbb beszámolóban (például az Xboxéban), úgy ebben is csupa felfelé mutató grafikon szerepel. Mindez cseppet sem meglepő annak ismeretében, hogy a pandémia egyik legnagyobb nyertese épp a videojátékipar.

A Square Enix a 4 százalékkal tudta növelni eladásait, továbbá 17,1 százalékkal magasabb működési bevételről tájékoztathatta a befektetőket, minek hatására még javította is előrejelzését az utolsó, 2022. március 31-én záruló negyedévre.

Hirdetés

A vállalat kiemelt jelentőséget tulajdonít a Final Fantasy XIV növekvő népszerűségének, aminek újabb lendületet adott, hogy a World of Warcraft egyre kevésbé tudja megtartani játékosait, és a népvándorlás elsődleges célpontja épp a Square Enix MMORPG-je. Emiatt egy időre még a játék értékesítését is fel kellett függeszteni, mert nem bírtak a szerverek a tömeggel.

A játékosszám növekedésén túl az Endwalker kiegészítő eladásai, a játékfigurák és egyéb kapcsolódó termékek értékesítése, valamint a Dragon Quest X és Heroes of the Heavenly Stars kiegészítő kedvező fogadtatása vezetett sikerre Daniel Ahmad, a gyakran idézett iparági elemző szerint.

Érdemes továbbá megemlíteni, hogy a Square Enix elégedett a Nier Replicant és a Marvel's Guardians of the Galaxy rajtjával is. Utóbbinak különösen örülünk a Marvel's Avengers felsülése után.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)