Hirdetés

Folyamatosan mondanak fel az EA DICE fejlesztői

|

A jelek szerint csak idén több mint 40 ember hagyta ott a Battlefield és Battlefront játékok fejlesztőcsapatát.

Hirdetés

A játékfejlesztés bizony nem könnyű dolog, sem indie cégeknél, sem hatalmas multiknál nem könnyű boldogulni, mert elképesztő felelősség nehezedik az ember vállára, és bizony néhány hónap kőkemény munka alatt nagyon könnyen kiég az ember.

Hirdetés

A svéd DiGITAL értesülései szerint egyre többen hagyják ott a stúdiót, ami korábban a legnagyobb munkaadó volt a svéd gaming szektorban. A LinkedIn posztok alapján közel 40-en mondtak fel a cégnél 2018-ban, de az oldal szerint a végső szám ennél is magasabb.

Ebben bizonyára szerepe volt a botrányok gyűrűjében rajtoló Battlefront 2-nek, illetve annak is, hogy egyre többen költöztetik arra a környékre a stúdióikat: nemrég az Epic Games és a Ubisoft is nyitott irodát Stockholmban. 

Azért korai lenne még a DICE halálán keseregni, de ha a Battlefield V sem sikerül a várakozásoknak megfelelően, abból komolyabb baj is lehet.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)