Hirdetés

Folytatódik a felvásárlási láz, a Focus Home bekebelezett egy teljes kiadót

|

Az új szerzemény termékei főként azoknak készülnek, akik már a '80-as és '90-es években is videojátékoztak.

Hirdetés

Mindig is szerves részét képezték az akvizíciók az iparág működésének, de mintha az utóbbi néhány évben felgyorsult volna a piaci koncentráció. Magyarán hasonló jelenség játszódik le, mint a filmiparban (és nem csak ott): a legtőkeerősebb szereplők lenyelik a náluk kisebbeket, amivel egyrészt megszabadulnak a konkurensektől, másrészt hozzájutnak az általuk birtokolt közönségcsalogató szellemi termékekhez is, és végső soron nagyobb szeletet mondhatnak a magukénak a tortából.

Ezt teszi pillanatnyilag a Microsoft, a Sony, a Tencent és az Embracer Group is, de azt tudni kell, hogy mindannyian más szempontok alapján választják ki célpontjaikat. Mindegy azonban, hogy látszólag kiapadhatatlan források felett diszponál a felsoroltak némelyike, a végtelenségig egyikük sem növekedhet. Emiatt aztán marad harapnivaló a többi halnak is.

Hirdetés

Mint például annak a Focus Home Interactive-nak, amelynek sikerült olyan későn ébrednie, hogy mire kidörgölte a csipát a szeméből, legfőbb hazai riválisa, a szintén francia és ugyancsak AA kategóriában utazó Nacon (korábban Bigben Interactive) már elhappolta előle két olyan stúdiót is, amelyekkel hosszú éveken át eredményesen tudott együtt dolgozni. A Cyanide és a Spiders tehát lekerült a menüről, ezért ha nem akart behozhatatlan hátrányba kerülni, máshol kellett körülnéznie a Focus Home-nak. Így esett a választása a közelmúltban a Deckt 13-re és a Streum On Studióra, most pedig egy fejlesztői és kiadói portfólióval egyaránt rendelkező cégben sikerült többségi részesedést szereznie.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ez utóbbi nem más, mint a klasszikus videojátékos (és más popkulturális jelentőségű) franchise-ok újrahasznosítására szakosodott Dotemu. A frissen megkötött szerződés értelmében a Focus Home 77,5 százalékos tulajdonrésszel bír a továbbiakban, mindezért 38,5 millió eurót fizetett. Bizonyos, üzleti titoknak számító célok elérést követően ezt az összeget további 15 millió euróval fejeli meg a vásárló.

A Dotemu jelenleg olyan címeket gondoz, mint a Streets of Rage 4, a Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge, a Metal Slug Tactics és a Pharaoh: A New Era. Aki kedveli a retró stílusú játékokat, megnyugodhat, mert a felvásárlást követően sem fog letérni erről az útról.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)