Hirdetés

Fontos mérföldkőhöz értek a Sikoly mozis bevételei

|

Jelenlegi eredményével 2022 legjövedelmezőbb filmje a tíz év után elkészült requel.

Hirdetés

Nemcsak az inflációval kiigazítva, hanem nominálisan is az 1996-os első rész a legnagyobbat kasszírozó Sikoly mind közül, Wes Craven körülbelül 15 millió dollárból forgatott meta-slasherje akkor 173 millió zöldhasút szedett össze. Hajszálnyival van csak lemaradva mögötte a Sikoly 2 (172,4 millió dollár), és igazság szerint a Sikoly 3 hátránya sem tetemes (161,8 millió dollár).

Csakhogy az utóbbival akkorát zuhant a színvonal, hogy a Sikoly 4-re már jóval kevesebben mertek jegyet váltani, ezért annak az összbevétele megállt 97,2 milliónál. Ezt pedig már felül is múlta a január közepén bemutatott sorszám nélküli ötödik rész, amely egyszerre akar reboot és folytatás, vagyis angol kifejezéssel élve, requel lenni (kritikánkat itt találod).

Hirdetés

A premier óta hazai pályán, tehát az Egyesült Államokban és Kanadában 62,1 millió dollár értékben váltottak a nézők jegyet a Pókember: Nincs hazaút menetelését megállító Sikoly vetítésére, míg a többi piacról 44,1 millió csorgott be a kasszába. Gyors fejszámolás után kijön, hogy január 30-án 106,2 milliónál tartott a film, ami a 24 milliós büdzséből kiindulva mostanra minden bizonnyal túljutott a nullszaldón és nyereséget termel.

Tekintettel arra, hogy még januárt írunk, biztosan változni fog a sorrend, már csak azért is, mert az év sikervárományosait csak később fogják bemutatni, de most épp a Sikolyé 2022 legnagyobb mozis bevétele. Megelőzi a kínai Another Me-t (66 millió dollár) és Simon Kinberg csajos kémfilmjét a 355-öt (21,3 millió dollár), amit alaposan szétszedtek a kritikusok, de nagyobb baj, hogy a nézőket is hidegen hagyja, és már biztos, hogy nem térül meg a Universal Pictures befektetése.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)