Hirdetés

Nem nehéz kitalálni, melyik játék termelte a legtöbb bevételt tavaly

|

A Fortnite-nak ugyan nem sikerült megdöntenie korábbi rekordját, de 2019-ben is rengeteg pénzt hozott az Epic konyhájára.

Hirdetés

Vitathatlan, hogy manapság a Fortnite, annak is a battle royale része az egyik legnépszerűbb alkotás a játékosok körében (persze ellentábora is méretes, de ez a kasszáknál mellékes kérdés), és a játék villámgyorsan az Epic Games aranytojást tojó tyúkja lett. A tavalyi adatok szerint 2019-ben is rengeteget hozott a konyhára.

Hirdetés

Friss eredményekkel lepett meg minket a piaci kutatásokkal foglalkozó SuperData, így kiderült többek között az, hogy 2019-ben a Fortnite termelte a legtöbb pénzt a videojátékok között, egészen pontosan

1,8 milliárd dollárt hozott az Epic Games konyhájára.

Ez ugyan 25%-os csökkenést jelent a 2018-ban elért 2,4 milliárdhoz képest, szóval a rekordot nem sikerült túlszárnyalnia a csapatnak, de dollárkötegekkel felitatni a könnyeidet azért elviselhető vigasz.

A SuperData szerint annak köszönhető a Fortnite sikere, hogy a fejlesztők folyamatosan új tartalmakat hoznak a játékosoknak, és a Battle Passek is remek pénzforrásnak bizonyultak. A popkulturális crossoverek pedig szintén csak növelik a játék népszerűségét.

Általánosságban elmondható, hogy pénzügyileg nem zárt rossz évet a videojáték-ipar, aminek 2019-ben is sikerült nőnie egy kicsit, és a digitális eladásokból származó összbevétel elérte a 109,4 milliárd dollárt. A prémium játékok összesen 18,9 milliárdot termeltek, ami egyértelmű csökkenés az előző adathoz képest, de ez leginkább annak tudható be, hogy 2019-ben nem jelent meg annyi AAA cím, mint 2018-ban.

A piackutató cég előrejelzései szerint idén jó évük lehet a prémium játékoknak, mivel a bevételek akár a 19,8 milliárdot is elérhetik, köszönhetően az olyan ígéretesnek tűnő címeknek, mint a Cyberpunk 2077, a The Last of Us Part II, vagy az Animal Crossing: New Horizons. És természetesen az új konzolgeneráció érkezése is lökhet még egyet az év végén, kíváncsiak leszünk a nyitójátékok felhozatalára.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)