Hirdetés

Fortnite: Battle Royale - 5 millió Battle Pass fogyott el 1 nap alatt

|

Az Epic Games nagyon betalált valamit a Battle Pass rendszerével. Egy játékipari elemző szerint sok hasonló megoldásra számíthatunk majd.

Hirdetés

Nem titok, hogy a Fortnite hatalmas siker lett világszerte. A battle royale játék levette a lábáról az egész világot, és nem csak játékosszámokban hozza a súlyos rekordokat, de eladásokban is brutálisan teljesít.

Hirdetés

Michael Pachter játékipari elemző egy előadáson nagy örömmel szedte szét a Fortnite: Battle Royale modelljét, és nem győzte dicsérni az Epic Games megoldását.

"Kapsz egy 10 hetes bérletet, 100 különböző feladattal, melyek között vannak szuper könnyű küldetések. Ha teljesíted őket, akkor vissza is kapod a bérlet árát, így elméletileg csak egyszer kell elköltened 10 dollárt."

A szezonális Battle Pass egyes szintjei kínálnak V-Buck jutalmakat, ami azt jelenti, hogyha hardcore Fortnite játékos vagy, akkor folyamatosan újratermeled majd a bérlet árát, és soha többé nem kell költened a játékra.

"A 10 dolláros árért kapsz 3 skint, 3 glidert, 3 hátizsákot, plusz belekevernek extra, nehezen megszerezhető cuccokat, amiket a többiek látnak, és megveszik miatta ők is a belépőt."

A legmagasabb szinten elérhető cuccok annyira jól néznek ki, hogy a játékosok azonnal rárabolnak a bérletekre. Ez az eladásokból is tisztán látszik.

"Az Epic három hónappal ezelőtt mesélte, hogy a 12 héttel ezelőtt megjelent Battle Passből 1 nap alatt eladtak 5 millió darabot. Kerestek vele 50 millió dollárt egy nap alatt. Nem rossz üzleti modell."

A Paladins már bevezetett egy hasonló Battle Pass rendszert, és jó esély van rá, hogy a többi kiadó is idővel megcsinálja majd a saját bérletes megoldását.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)