Hirdetés

Free-to-play lehet a Battlefield?

|

Már könnyen találni olyan játékokat, amelyeknek nagyon bevált az ingyenes modell, így Andrew Wilson szerint nem kizárt, hogy a Battlefield-franchise is tesz majd ezzel egy próbát.

Hirdetés

Az utóbbi években számtalan cég próbálkozott már azzal, hogy free-to-play modellben áruljon különféle (elsősorban multiplayer központú) játékokat és ugyan nem mindenkinek jött be, épp elég csapatnak sikerült megütnie a főnyereményt ahhoz, hogy a nagyobb kiadók egyre nagyobb érdeklődést mutassanak a téma iránt.

A pénznek természetesen az EA is nagy rajongója és az Apex Legends pályafutását eltekintve már nekik is van tapasztalatuk abban, hogy ez a modell mennyire működőképes tud lenni, a cég vezérigazgatója szerint pedig innentől kezdve már könnyen elképzelhető, hogy más franchise-ok is rálépjenek erre az ösvényre.

Hirdetés

A kiadó nem is olyan régen jelentette be, hogy idén októberben megjelenik a Battlefield 2042 és míg ez még nem lesz kifejezetten ingyenes, Andrew Wilson vezérigazgató egyértelmű utalásokat tett arra, hogy ez a jövőben könnyen megváltozhat:

"Szerintem a Battlefieldre inkább úgy kell tekinteni, mint egy szolgáltatásra. Ezzel a megjelenéssel teljesen újragondoljuk, hogy az eposzi léptékű csaták mit jelentenek a játékmenet kontextusában. Ezen felül bemutattuk a Battlefield Portalt, amely a felhasználók által létrehozott tartalmakra összpontosít és hosszútávon fenntartja majd a rajongóbázis figyelmét. Fontos megérteni, hogy ez fogja az alapját képezni annak, hogy idővel egy live service épüljön a Battlefield köré, amely idővel magába foglal majd egy mobilos megjelenést, néhány ingyenes összetevőt és teljesen megváltoztatja majd, hogy milyen egy játék megjelenése."

Wilson szavaiból is érződik, hogy ez az átmenet azért nem fog egyik napról a másikra megtörténni, de az könnyen előfordulhat, hogy a Call of Duty Warzone mintájára a Battlefield is egy amolyan hibrid modellt fog követni és csak egy-egy játék módot kínálnak fel ingyenesen.

Nektek hogy tetszik az elképzelés?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)