Hirdetés

A Frogwares nyílt levélben emelt szót, mert a Focus Home sorra távolítja el játékait

|

Bár a jogok a fejlesztőcsapat tulajdonában vannak, nem tehetnek semmit, tétlenül nézik, ahogy Sherlock Holmes-os címeik a kiadó döntése miatt eltűnnek a boltok kínálatából.

Hirdetés

Néha elég meredek dolgok történnek a játékvilágban, amiknek levét egyrészt a játékosok, másrészt a munka nagy részét végző fejlesztők isszák meg. Bár a Focus Home Interactive még nem reagált, a Frogwares egy terjedelmes nyílt levélben tájékoztatta a játékosokat egy egészen kellemetlen helyzetről.

Hirdetés

Valószínűleg kevesen vették észre, de a napokban PS3-on a The Testament of Sherlock Holmes és a Magrunner: Dark Pulse, Xbox 360-on pedig ezek mellett a Sherlock Holmes versus Jack The Ripper vált elérhetetlenné. Ami ennél is durvább, hogy szeptember 29-étől PC-re, PS4-re, Xbox One-ra, PS3-ra és Xbox 360-ra sem lehet majd megvenni a Sherlock Holmes Crimes & Punishments játékot, és ennek hátterében is a fejlesztőcsapat és a kiadó összeveszése áll.

A levélben leírtak alapján a Focus Home nem hajlandó a Frogwaresre átruházni a termékoldalak ID-it, holott lejárt a két cég által kötött kiadási és forgalmazási megállapodás, és így a jogtulajdonoshoz, avagy a Frogwareshez kellene kerülnie mindennek. A Focus Home állítólag egy új szabályra hivatkozik, melynek értelmében semmilyen ID-t nem ruház át, ami egy a Focus kínálatából kikerülő játékhoz kapcsolódik, és szimplán megszünteti az érintett címek forgalmazását. 

A Frogwares próbál új termékadatlapokat létrehozni, de az előző generációs platformok esetében ez nem lehetséges. Steamen, PS4-en és Xbox One-on igyekeznek menteni a helyzetet. Addig is óriási veszteségeket vízionálnak, és mindenki segítségét kérik. A csapat legfrissebb játéka a The Sinking City, azt viszont nem a Focus Home, hanem a BigBen Interactive adta ki.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)