Hirdetés

Furcsa lépésre készülhet a Square Enix, hogy pénzhez jusson

|

Nem volt elég a nyugati stúdiók, valamint az olyan szellemi tulajdonok, mint a Tomb Raider és a Deus Ex eladása.

Hirdetés

Már azelőtt is potenciális felvásárlás célpontjaként beszéltek a Square Enixről, hogy tulajdonképpen aprópénzért, mintegy 300 millió dollárért túladott a Crystal Dynamicsen, az Eidos-Montréalon és Square Enix Montréalon. Ha a folyamatban lévő ügyletre rábólint minden érintett szabályozó szerv, akkor az említett stúdiók az Embracer Group birtokába kerülnek.

Egy iparági elemző szerint azonban mindaz, ami eddig történt a japán kiadó terveinek csupán az első fázisát takarta. Dave Gibson a Square Enix pénzügyi jelentése alapján úgy véli, hogy a Final Fantasy XIV sikereibe görcsösen kapaszkodó cég rövidesen egyenként megvizsgálja megmaradt stúdióit, és dönteni fog arról, hogy melyiknek kíván a továbbiakban is 100 százalékos tulajdonosa lenni, és melyekbe vásárolhatnák be magukat az esetleges érdeklődők.

Hirdetés

Ezúttal tehát nem eladásról lenne szó, hanem csak egy bizonyos részesedés átruházásáról. Az elemző szerint a Square Enix az így befolyt forrásokat elsődlegesen a japán stúdióiban (Creative Business Unit I-II-III-IV, Luminous Productions, Tokyo RPG Factory) formálódó projektek támogatására fordítaná.

Gibson arra is rávilágított, hogy a karcsúsítást követően kedvező helyzetbe kerül majd az NFT-k és úgy általában a blokklánctechnológia felé nyitó kiadó, hiszen készpénztartaléka 1,4 milliárd dollárra nő, miközben nem lesz semmi adóssága.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)