Hirdetés

A G2A nem ért egyet a Gearbox állításaival

|

Végre a G2A is megszólalt az üggyel kapcsolatban, így most a másik oldal szemszögéből is megismerhetjük az utóbbi napokban nagy port kavart balhé történetét.

Hirdetés

Előző héten számoltunk be arról, hogy a Gearbox ultimátumot adott a G2A-nak, hogy változtasson néhány dolgon, különben felbontják a partneri szerződést. Válasz nem érkezett, a kiadó megtette a szükséges lépéseket, de most az online piactér is kommentálta az eseményeket.

A G2A kiadott egy hosszú közleményt, amelyben arról írnak, hogy a Gearbox állításai szimpla rágalmazások, és nincs semmi valóságalapjuk, mert minden általuk követelt dolgot már teljesítettek korábban.

"Remek példa ez arra, hogy a meggondolatlan cselekedetek, a tények teljes ismeretének hiányában csak árthatnak a kiadónak és a piactérnek is. Főleg, hogy az ultimátumban szereplő dolgok már régóta részei a piacterünknek."

A vásárlókat megvédeni hivatott Shield szolgáltatás ingyenessé tétele volt a Gearbox első kérése, de a G2A állítása szerint minden felhasználójuk számára elérhető a support, ha valami gond lenne, a Shield csak a várakozási időt iktatja ki.

Azt is tagadták, hogy a G2A rejtett költségekkel terhelné a vásárlásokat, mert minden fizetendő díj jól láthatóan fel van tüntetve a weboldalon. Az adó mértéke a vevő országától függően alakul, és a piactér figyelmeztet is ezzel kapcsolatban, de nem szól bele a felhasználó döntésébe.

A Gearbox egy olyan megoldást javasolt, hogy a fejlesztők és a kiadók megjelölhessék az általuk lopottnak vagy illegálisnak vélt játékokat a G2A-n, de erre is egy nagy "nem" volt a válasz a piactér részéről. Közleményükben azt írták, hogy számukra nagyon fontosak a tiszta forrásból származó kulcsok, és még sok idő elteltével is visszafizetik a játék árát, ha valami történne vele.

A G2A szerint nem a lopott kulcsok jelentik a valódi problémát, hanem az, hogy egyáltalán működtetik a piacteret.

"A probléma az, hogy néhány fejlesztő nem szereti, ha mások adják el a játékaikat. Irányítani szeretnék a piacot és az összes kereskedelmi csatornát, hogy magasabb árakat szabhassanak ki és megakadályozzák a fel nem használt kulcsok árusítását. (…) Ezért nem adunk korlátlan hozzáférést az adatbázisunkhoz azoknak a fejlesztőknek, akikkel nem írtunk alá egy megállapodást."

Hogyan lehetne mindezt a költészet napján versben is elmondani?

"A piactér ártatlan, mint a ma született bárány
Ez nem más, csak egy gonosz ármány"
 - Ennyi hát a válasz, kiadó jól figyelj
Szerintük  nincs  okod arra, hogy magadból így kikelj

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)