Hirdetés

A TinyBuild sem hagyhatta szó nélkül a Gearbox-G2A balhét

|

A G2A-t már korábban is támadó cég vezérigazgatója szerint a videojátékos konferenciáknak nagy felelősségük van és nem mindegy, kiket hívnak meg előadást tartani vagy szponzornak.

Hirdetés

Úgy tűnik, hogy végre lecsillapodtak a kedélyek és ugyan a Gearbox nem tudott megállapodni a G2A-val, legalább a felesleges adok-kapok befejeződött. Azonban most beszállt egy harmadik játékos is, a főként indie játékokkal foglalkozó TinyBuild, és a kiadó CEO-ja szerint változásra van szükség, hogy elkerülhessék az ilyen eseteket.

A TinyBuildnek is meggyűlt a baja korábban a G2A-val, amikor állításuk szerint a piactéren 450 000 dollár értékben cseréltek gazdát a játékaik, de ők egy vasat sem kaptak ebből. Az idei GDC-n volt is egy kis nézeteltérés a két meghívott fél között, valószínűleg ez is közrejátszott abban, hogy a TinyBuild vezérigazgatója, Alex Nichiporchik szerint nem mindenkinek van helye az ilyen eseményeken.

Nichiporchik szerint egy konferencia remek lehetőség arra, hogy létrejöjjön egy olyan megállapodás, mint amilyen a Gearbox és a G2A között volt.

"Képzeljük el, hogy az ipar egyik fejese vagyok. Valószínűleg sok időt vesz el a cég vezetése és nincs időm figyelemmel követni a piacterek körüli drámázást. Aztán látok egy oldalt, ami mellett olyan nevek szerepelnek, mint a CD Projekt Red, az Apple, a 343 és az Obsidian, és így nem is kérdőjelezem meg a hírnevét. (…) Szerintem így születhet meg egy ilyen megállapodás."

Nyilván fontos, hogy kétes hírnevű piaci szereplők ne legyenek jelen az ilyen eseményeken, de talán az sem ártana, ha a kiadók jobban utánajárnának a dolgoknak, mielőtt megállapodnak egy másik céggel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)