Hirdetés

A G2A segíteni próbál a fejlesztőknek, hogy letilthassák a lopott kulcsokat

|

Miután az elmúlt hetekben ismét sokan támadták az online boltot, az üzemeltetők aktivizálták magukat.

Hirdetés

Gyakran nehéz beazonosítani, hogy a játékkulcsokat áruló oldalak közül melyik kötött szerződést a fejlesztőkkel és kiadókkal, és melyik szerzi be kódjait ismeretlen forrásból és módszerekkel. A G2A-n felhasználók is kínálhatnak kétes eredetű kulcsokat, ezért az oldal már nem először áll a támadások kereszttüzében.

Hirdetés

A napokban több fejlesztő is azt kérte a játékosoktól, hogy ha a G2A-n akarják játékaikat megvenni, inkább torrentezzék le, mert ők ugyan sehogy nem látnak pénzt az egészből, viszont legalább nem is csalókhoz és illetéktelenekhez kerül a fizetni hajlandók által kiadott összeg. 

Némileg segíthet a G2A által, fejlesztőkkel történt egyeztetések után kitalált eszköz, melynek segítségével megtiltható azon kulcsok árusítása, amiket a fejlesztők nem árusítani akartak, hanem sajtópéldányként adtak ki, vagy nyereményjáték keretében osztogattak. Persze a lopott kártyával vásárolt kulcsokat így sem tudják szűrni, és a probléma nem oldódik meg teljesen. Megjegyezték, hogy alapvetően nincs gondjuk a nyert kulcsok továbbadásával, de tudomásukra jutott, hogy néhány esetben botok vagy más, etikátlan megoldások segítségével szereztek a felhasználók kódokat, és ezt ők is elítélik, így a nyereményjáték keretében osztott kulcsokból egy felhasználó maximum 3-at adhat el. 

Az eszköz még nem elérhető, csak akkor csinálják meg, ha elég nagy igény mutatkozik rá: augusztus 15-éig legalább 100 fejlesztőnek kell regisztrálnia egy kérdőív kitöltésével. Ettől függetlenül azt ígérik, az egyéni megkeresésekre igyekeznek reagálni, és próbálnak mindenkivel együttműködni. Ugyanakkor abba semmiképp nem egyeznek bele, hogy bizonyos játékok árusítását teljesen megtiltsák, mert abban hisznek, hogy mint minden más piactéren, úgy itt is garantálni kell, hogy bármi szabadon gazdát cserélhessen. Sajnos jogilag ez az egész szürke zóna, de reméljük, idővel valahogyan sikerül valami olyan megoldást találni, amivel mindenki jól jár. 

Címkék: #g2a
Platformok: PC
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)