Hirdetés

Gabe Newell is megszólalt annak kapcsán, hogy a Call of Duty a Microsofté lehet

|

Minderre azután került sor, hogy a Phil Spencer megígérte, a világ legsikeresebb FPS-szériája az Activision Blizzard felvásárlása után is elérhető lesz a Steamen.

Hirdetés

Január óta húzódik, és várhatóan csak jövő nyáron zárul le az a hosszú folyamat, minek eredményeként a ZeniMax media után az Activision Blizzard is a Microsofté lesz. Feltéve persze, hogy egyetlen versenyjogi hivatal sem gördít akadályt a felvásárlás elé, különben a bíróságon folytatódik az ügy. Az akvizíció piactorzító hatásai miatti aggodalmakat enyhíteni igyekvő redmondiak a közelmúltban 10 évre szóló ajánlatot tettek a Sonynak, ennyi ideig még garantálnák, hogy a Call of Duty franchise újabb részei is megjelennek PlayStationre.

Ezt a vállalást azóta kiterjesztették a Nintendóra is (a két fél már meg is állapodott), miközben Phil Spencer a Twitteren megígérte, hogy az akvizíciót követően továbbra is elhozzák majd a Call of Duty epizódokat minden PC-s platform legnagyobbikára, a Steamre.

Hirdetés

Utóbbi kapcsán érdeklődött a Kotaku Gabe Newellnél, aki közleményben tette világossá álláspontját, mely szerint nagy értékeli a Microsoft jelenlétét a Steamen, és nem tartja szükségesnek, hogy partnerségük formális megállapodáson nyugodjék.

"Örülünk neki, hogy a Microsoft továbbra is a Steamen keresztül szeretné elérni az ügyfeleket a Call of Dutyval azután is, hogy lezárult az Activision felvásárlása. A Microsoft már régóta jelen van a Steamen, és ezt úgy értelmezzük, hogy elégedettek a fogadtatással a játékosok részéről és az általunk végzett munkával is. Az a dolgunk, hogy értékes attrakciókat kínálunk nem csak a Microsoftnak, hanem a Steam minden ügyfelének és partnerének."

Newell arra is kitért válaszában, hogy a Microsoft küldött egy hosszú távra szóló szerződéstervezetet, de szerinte erre semmi szükség, mert a Valve nem hisz abban, hogy formális megállapodással kell lényegében magukhoz láncolniuk partnereiket, kvázi arra kényszerítve őket, hogy a Steamen is kiadják játékaikat. Kiemelte még, hogy Phil Spencer és az Xbox csapata eddig minden egyes vállalását betartotta, és megbízik a szándékaikban, a Microsoftnak pedig minden motivációja megvan arra, hogy a Call of Dutyt eljuttassa az összes platformra és eszközre, amint az ügyfelek játszani akarnak.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)