Hirdetés

Tizenöt európai ország és Washington állam közösen lépnének fel a loot boxok ellen

|

A skinekkel szerencsejátékozás is számos országban lehet törvényileg szabályozva vagy ellehetetlenítve.

Hirdetés

A belga és a holland szervezetek már elég komolyan felléptek a loot boxok és a játékokon belüli szerencsejátékok ellen, a Valve, a 2K és az EA is kénytelen volt a szabályoknak megfelelően változtatni játékain.

Hirdetés

Ezúttal egy még ennél is komolyabb összefogás indult a Washington State Gambling Commission és tizenöt európai ország illetékes törvényhozó szerve között. A UK Gambling Commission forrásai szerint a partnerek olyan megállapodást kötöttek, amelynek lényege, hogy közösen lépjenek fel a gaming és a szerencsejáték közötti elmosódott határok kockázatai ellen. A célok között szerepel még az is, hogy betiltsák az olyan külsős weboldalak működését, amelyek lehetőséget biztosítanak arra, hogy a játékosok eladják vagy kockáztassák nagyobb nyereményért a játékbeli tárgyaikat.

Neil McArthur, a UK Gambling Commission vezetője azt is elmondta, hogy nagyon fontos téma a loot boxokkal és a szerencsejátékokkal kapcsolatos ügyek tisztázása, és kiemelt figyelmet kell fordítani arra is, hogy a szülők, illetve gyerekeik is tisztában legyenek a lehetőségekkel, kockázatokkal és veszélyekkel is.

A csatlakozott európai országok/szigetek Ausztria, Csehország, az Egyesült Királyság, Franciaország, Gibraltár, Hollandia, Írország, Jersey, Litvánia, Málta, Man, Norvégia, Lengyelország, Portugália, valamint Spanyolország.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)