Hirdetés

A Vivendi bekebelezte a Gameloftot, az ügyvezető kilépett

|

A Ubisoft-vezető Yves Guillemot testvére által irányított Gameloft az agresszíven terjeszkedő Vivendi kezébe került. A Ubi lehet a következő.

Hirdetés

Tovább folytatódik a Ubisoft és a Vivendi macska-egér harca. Miután a zene- és filmiparban is érdekelt cégóriás újabb darabot vett meg nemrég a kiadóból, azt ígérte, nem terjeszkedik tovább a Ubisofton belül. Ezt ugyan eddig betartotta, de a kiadó vezetőinek így is keresztbe tett.

A mai nappal ugyanis a Vivendi az Asphalt és Modern Combat sorozatokról is ismert fejlesztő és kiadó többségi tulajdonosa, amivel a céggel kapcsolatos döntésekben is meghatározó szerepet tölt be. A tulajdonos ötven százalékával szemben a Guillemot-testvérek szavazata mindössze nagyjából 27 százalékban határozza meg a Gameloft döntéseit. Sokak szerint ez a Ubisoft feletti hatalomátvétel előkészítése, bár ehhez négymilliárd eurót, azaz a mozgósítható (részben az Activision-Blizzardból való kiszállással szerzett) tőkéje nagy részét kéne felhasználnia.

A hír hallatán a Gameloftot vezető Michel Guillemot állítólag le is mondott vezérigazgatói posztjáról, hogy testvérével, Yves-vel együttműködve a Ubisoftot megvédje. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)