Hirdetés

Lezárta üzleteit a GameStop, a világ egyik legnagyobb videojátékos bolthálózata

|

A koronavírus terjedése miatt a vásárlók ideiglenesen nem léphetnek be a viszonteladó boltjaiba.

Hirdetés

Ahogy Európában, úgy bizony a tengerentúlon sem túl rózsás a helyzet, ugyanis az USA számos pontján is megjelent már a koronavírus és rengetegen meg is betegedtek miatta - New York államban már 20 ezer felett jár az igazolt fertőzések száma. Emiatt elég nagy volt a felháborodás, amikor kiderült, hogy a főként videojátékok eladásával foglalkozó GameStop a helyzetre fittyet hányva zavartalanul kinyitotta üzleteit.

Hirdetés

Korábban a vállalat arról értesítette az alkalmazottakat, hogy a járvány idején is nyitva lehetnek a boltok, mivel az általuk forgalmazott termékek segítenek az otthonról dolgozó embereknek. Néhány esetben állítólag még a helyi hatóságok is megpróbálták bezáratni a GameStop bizonyos üzleteit, de úgy tűnt, ez sem igazán hatja meg a vezetést. Most azonban a Kotaku birtokába került egy, a vállalat vezérigazgatója, George Sherman által szétküldött levél, amiben fontos változásokról olvashatunk.

Március 22-től kezdve ugyanis immár le vannak zárva a vásárlók elől a még nyitva tartó GameStopok az USA-ban, a vevők így értelemszerűen nem léphetnek be, hanem online vagy a boltnál, egy QR-kód leolvasásával adhatják le rendelésüket, majd az üzlet bejáratánál át is vehetik azt. Emellett Sherman arról is ír, hogy a csökkentett munkaórákra való tekintettel bizonyos pénzügyi támogatást is nyújtanak az alkalmazottaknak, amelyek segíthetik átvészelni ezt az időszakot.

Jó látni, hogy a GameStop ha kicsit megkésve is, de reagált a kialakult helyzetre, és így talán a dolgozók és a vásárlók is megnyugodhatnak végre.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)