Hirdetés

Durva jogi háború zajlik a Gearbox és a stúdió egykori ügyvédje között

|

Oda-vissza megy a pereskedés a felek között.

Hirdetés

Miközben mi a Borderlands 3 bejelentését várjuk, komolyabb dolgok is zajlanak a háttérben. Pár hónapja még az egykori asszisztense rövidítette meg 3 millió dollárral a Gearbox Software vezetőjét, Randy Pitchfordot, most pedig a vállalat korábbi ügyvédjével megy a jogi útra terelt adok-kapok, amely fordulatosabb, mint egy M. Night Shyamalan film. 

Hirdetés

A bírósági dokumentumok szerint - a keresetet 2018 novemberében nyújtották be - a Gearbox többek között csalással vádolja a korábban nyolc évig nekik dolgozó ügyvédet, Wade Callendert, aki a vállalati hitelkártyát személyes célokra használta és egyéb pénzügyi jogsértéseket követett el. Előfordult például olyan is, hogy lakáshitelre költötte a cégtől szerzett pénzt, majd a Kotaku szerint megsemmisítette az erre utaló bizonyítékokat. 

Természetesen a dolog nem maradt válaszreakció nélkül, és mivel a legjobb védekezés a támadás, ezért Callender is pert nyújtott be a Gearbox vezére, Randy Pitchford ellen tavaly decemberben, miszerint az elnök titkos, 12 millió dolláros bónuszt kapott a Take-Two Interactive kiadótól a Borderlands nyereségéből. Az ügyvéd információi alapján a pénz Pitchford cégének, a Pitchford Entertainment Media Magic, LLC-nek lett kifizetve, vagyis az ő személyes számlája gazdagodott vele ahelyett, hogy a Borderlands fejlesztését finanszírozták volna vagy szétosztották volna a munkatársak között.

És ez még nem minden. Callender azzal gyanúsítja Pitchfordot, hogy több szerződést is megsértett, például a stúdió különböző vállalati szerződéseit, de ami ennél is durvább, hogy a vádak között szerepel egy olyan eset is, amikor az elnök egy olyan pendrive-ot hagyott egy étteremben, amelyen személyes infók és pornográf tartalmak voltak. A bírósági dokumentumokban Callender azzal rontott neki Pitchfordnak, hogy kiskorúakat felvonultató pornó volt a birtokában, ám a Gearbox feje ezt már decemberben - még az ellene felhozott vádak előtt - tisztázta egy podcast, a Piff Pod során, amelynek keretében elmondta, hogy kamerás felvételekről és 18 éves lányról van szó, ami jogilag legálisnak tekinthető. 

Nem váratott sokat a Gearbox válasza sem, a Kotakunak eljuttatott nyilatkozatban abszurdnak, alaptalannak és jogilag nonszensznek nevezték az egykori ügyvédjük állításait, amit megtámadnak a bíróságon. Pitchford maga is hasonlókat mondott az ügyről Twitteren, elmondása szerint sokkolónak tartja, hogy az egykori barátja és kollégája - akit több alkalommal kisegített a személyes forrásaiból, így házat, kocsit és tandíjat fizetett neki - így nekitámadt, Callender célja pedig nem lehet más, minthogy koholt vádakat felhasználva még több pénzt gomboljon le tőle. Azt pedig apaként főleg gusztustalannak találja, hogy gyermekekkel szemben elkövetett bűncselekménnyel gyanúsították meg. 

Bármi is legyen az igazság, remélhetőleg a bíróság minél előbb pontot tesz rá és kiderül, hogy valójában ki sáros az ügyben. Ti mit gondoltok erről az egészről?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)