Hirdetés

A God of War egyik vezető producerével indít új stúdiót a Stadia

|

Az újonnan alakult Playa Vista stúdiónak az lesz a dolga, hogy exkluzív címeket fejlesszen a Google platformjára.

Hirdetés

A Google Stadia rajtja több szempontból is rossz csillagzat alatt indult: az emberek eleve nehezen barátkoztak meg a gondolattal, hogy újra meg kell vegyék a játékokat, amellett, hogy még havidíjat is kell fizetniük a szolgáltatásért. Kevesen gondolták úgy, hogy megéri kinyitni a pénztárcát egy olyan platformért, ami komoly szervergondokkal küzd, emellett még exkluzív címekkel sem rendelkeznek. Ez utóbbi csorbát szeretné kiküszöbölni a Google azzal, hogy új stúdiókat alapít, az egyik élére pedig egy igazi Sony veterán sikerült elhalászni.

Hirdetés

Shannon Studstill húsz évet húzott le a Sony berkeiben, ezalatt olyan címek elkészítésében vett részt, mint a Twisted Metal, a The Order: 1886, az Everibody's Gone to the Rapture, de legsikeresebb franchise-a kétségtelenül a God of War, mely széria minden részénél ott volt valamilyen formában. Az utóbbi időkben már a SIE Santa Monica feje volt, a Stadiánál pedig úgy gondolták, hogy jól jöhet számukra egy ilyen játékipari veterán, és rá is bízták a frissen megalapított Playa Vista stúdiót.

A stúdió feladata világos: exkluzív címeket kell felsorakoztatni a Google platformja mellett; a Typhoon Studios után így ez a második olyan csapat, akik kizárólag számukra gyártanak játékokat. Az kétségtelen, hogy Studstill szakértelmére szükség van a cégnél, mi pedig csak remélni tudjuk, hogy élvezetes alkotásokat láthatunk majd a Playa Vistától.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)