Hirdetés

Saját játékplatform indítását tervezi a Google, konzol is lesz hozzá

|

A cég már próbál magához csalogatni stúdiókat, és az sincs kizárva, hogy egyszerűen felvásárolja őket.

Hirdetés

Alig egy nappal a Snapchat gaming koncepciójának híre után befutott az értesülés, miszerint a Google is a játékipar felé fordulna, igaz, ők kicsit másképp. A technológiai óriás egy játékstreaming platformmal készülne, a GeForce Now mintájára.

Hirdetés

A Kotaku információ szerint a Google már több fejlesztőcsapattal is tárgyalt a GDC-n és az E3-on. Őket szeretnék az új platformjukra csábítani, de azt sem tartják kizártnak, hogy egyszerűen felvásárolják őket.

A Google játékplatformjának jelenleg ismert kódneve Yeti, és az első információk szerint a streaming megoldás mellett egy hardvert is kínál majd. A cél, hogy a felhasználó egy gyengébb konfigurációval is képes legyen a legdurvább játékokat játszani.

A Google-nél többször próbálkoztak ilyen-olyan játékos projektekkel az elmúlt években, most viszont egy tapasztalt vezető van a Yeti élén. Phil Harrison 16 évet töltött a PlayStation brand lobogója alatt, és négy évig volt céges alelnök az Xboxnál. Vele együtt valami igazán különlegesre készül a vállalat.

Kíváncsian várjuk mi lesz ebből, mert ha valakinek megvan a felhőalapú erőforrása egy ilyen szolgáltatás beindítására, akkor az a Google.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)