Hirdetés

A Google Stadia felvásárolta a Typhoon Studios csapatát

|

Az ipari veteránokból álló Typhoon ezzel gyorsan le is rázta magáról az "indie fejlesztő" bélyeget.

Hirdetés

A Typhoon Studios egy meglehetősen új név a piacon, annak ellenére, hogy a csapat tagjai a legkevésbé sem újoncok. A gépek mögött Ubisoft, EA és Warner Bros. Montreal fejlesztők ülnek, akik 2017-ben úgy döntöttek, hogy megalapítják saját cégüket. A srácok azóta is egy Journey to the Savage Planet című játékon dolgoznak, ami januárban meg is fog jelenni.

Hirdetés

A Google csapata nem fog beleszólni a jelenlegi projektjükbe, de a felvásárlás célja az volt, hogy a stúdió Stadia-exkluzív címeket fejlesszen a jövőben. A platform jelenleg egyetlen saját játékkal büszkélkedhet, így bőven elkél az erősítés, ahogy azt Jade Raymond, a Stadia Games részleg feje is kihangsúlyozta.

"Összeraktak egy igazi AAA csapatot, és azzal, hogy felkaroltuk őket elkezdhetünk fejleszteni igazi exkluzív címeket. Ez egy nagyon komoly stúdió, tele veteránokkal, akik remekül dolgoznak együtt, és már rengeteg ötletük van a platformot illetően."

Reméljük, hogy a Typhoon beváltja a hozzá fűzött reményeket, mert a Stadia egyelőre csak bukdácsol. Bár kétségtelenül megvannak a cucc előnyei, a legtöbb kritikus szerint egyelőre messze vagyunk a nagy streaming álomtól.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)