Hirdetés

Grand Theft Auto V - már több mint 90 millió példányt szállítottak le

|

Újabb mérföldkövet tudhat maga mögött a Rockstar Games játéka.

Hirdetés

Azt szokták mondani, két dolog biztos az életben: a halál és az adó. Nos, ezt egy harmadik biztos ponttal is kiegészíthetnénk, hiszen nincs olyan hét, mikor ne látnánk az eladási toplisták valamelyik előkelő helyén a Grand Theft Auto V-öt, pedig már eltelt pár év a játék összes megjelenése óta (2013-ben ugyebár PS3-ra és Xbox 360-ra érkezett, egy évre rá jött a két jelenlegi generációs konzolos kiadás, majd 2015-ben végre a PC is megkapta, ami jár). A vásárlókedv viszont cseppet sem hagyott alább. 

Hirdetés

A legfrissebb jelentések szerint már több mint 90 millió Grand Theft Auto V-öt szállítottak le a boltokba világszerte, ami azért is combos adat, mert tavaly novemberben érték csak el ezek a számok a 85 milliót. Az ünnepek alatt tehát nagyjából 5 millió GTA V-re volt szükség, hogy feltöltsék a boltok polcait. Azt is megtudtuk, hogy 2017 volt a Grand Theft Auto Online történetének legjobb éve, ugyanis egyrészt decemberben érte el a csúcsot az aktív játékosok száma, de ami talán a kiadó számára még ennél is fontosabb, az az, hogy még sosem költöttünk ennyit mikrotranzakciókra. Take-Two elmondása alapján a GTA Online és az NBA 2K18 rekordot állított be, mindkét játék felhasználói bőszen kattintgattak a digitális vásárlásokra. 

A Take-Two ügyvezető igazgatója, Strauss Zelnick szerint mindez azzal magyarázható, hogy a játékosokra és nem a vásárlókra fókuszálnak. Az ő olvasatában ez azt jelenti, hogy elsősorban a játékosi igényeket akarják kielégíteni, a GTA Online pedig pont a kiváló minőségű ingyenes tartalmak miatt olyan sikeres. Magyarul, ha valami jót kapunk ingyen, akkor utána könnyebben megnyílik a tárcánk is. A számokkal nehéz lenne vitatkozni, a módszer működik. 

Ti fizettetek már a GTA Online mikrotranzakcióiért? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)