Hirdetés

Adócsalásért felelhet a Rockstar North

|

A Grand Theft Auto V fejlesztőcsapata állítólag évek óta nem fizet társasági adót az Egyesült Királyságban.

Hirdetés

A Rockstar Games a Grand Theft Auto V-tel már önmagában is sok pénzt kereshetett volna, de a Grand Theft Auto Online-nal végül felfoghatatlan mértékű bevételre tett szert. Ezért tarthatott az ugyanazon anyacéghez, a Take-Two-hoz tartozó 2K Games is hosszabb pihenőt, ezért lett a Red Dead Redemption 2 olyan magas minőségű, és ezért tolhatták a tartalmakat évekig a GTA Online-ba.

Hirdetés

Azonban úgy tűnik, a kiadó legfontosabb csapata, a skóciai székhelyű Rockstar North elfelejtett megfelelően adózni. Ahogy arra a napokban egy önkéntes adócsalófigyelő szervezet, a Tax Watch felhívta a figyelmet, a cég különböző programokat kihasználva 2009 óta elkerülte a társasági adó befizetését, viszont az elmúlt három évben összesen 42 millió fontot vett fel a honi játékfejlesztést támogató Video Game Tax Relief program keretében. Arra is rávilágítottak, hogy bevételek közel 100%-a az anyacéghez, a Take-Two-hoz vándorol. Hozzátették, hogy a Rockstar North a dolgozók után valószínűleg rendesen adózott és ÁFÁ-t is fizetett, de ennek kapcsán nincsenek publikus információk. A Rockstar nem válaszolt a vádakra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)