Hirdetés

Grand Theft Auto Online - pert nyert a kiadó a csalóprogramok készítői ellen

|

Nemcsak a játékban, a bíróságon sem szívlelik a csalókat.

Hirdetés

Újabb nap, újabb per a GTA háza táján, ez az ügy viszont a játékélményre is pozitív kihatással lehet a jövőben.

Hirdetés

A játék kiadója, a Take-Two Interactive a GTA Online-hoz gyártott csaló szoftverek készítői ellen ment perre, méghozzá sikerrel. A Reuters értesülései szerint a cég David Zipperert vádolta meg a játékhoz készített csaló programok forgalmazásával. A két szoftver a Menyoo és Absolute névre hallgat, amik nem csak előnyhöz juttatják használóikat, de más játékosok szórakozását is tönkretehetik, ráadásul alapvetően nem ingyenesek.

Az ítélet megakadályozza az említett programok jövőbeni forgalmazását, mivel az "javíthatatlan károkat okozna a Take-Two eladásaiban és megítélésén". A bíró ezzel együtt elutasította a Take-Two jogtalannak minősített fél millió dolláros kártérítési követelését. A kiadó szerint ugyanis nagyjából ennyit bukott amiatt, hogy a Menyoo és az Absolute játékbeli valutát is képes generálni, amit korábban valódi pénzért vásárolhattak meg a játékosok.

A két program már a múltban is okozott kellemetlenségeket a Rockstarnak és a Take-Two-nak. A Take-Two egy közleményben biztosította a játékosokat arról, hogy a továbbiakban is teljes erővel küzdenek a hasonló jogsértő és káros szoftverek ellen.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)