Hirdetés

A Grand Theft Auto V lett minden idők legnépszerűbb szórakoztatóipari terméke

|

Hiába lesz mindjárt ötéves a Grand Theft Auto sorozat aktuális darabja, máig sorra dönti meg a különböző rekordokat.

Hirdetés

Arról már többször is beszámoltunk az elmúlt évek során, hogy a Grand Theft Auto V világszinten kiszoríthatatlan a különböző platformok eladási listáinak élmezőnyéből. A Rockstar Games óriási múltra visszatekintő játéka most már azt is elmondhatja magáról, hogy mindenidők legjobban profitáló szórakoztatóipari terméke, valaha.

Hirdetés

2013 szeptemberétől kezdve a GTA V nagyjából 6 milliárd dollár bevételt hozott, ami azt jelenti, hogy nincs olyan játék, film, album vagy könyv, ami valaha nagyobb profitot termelt volna, mint a Grand Theft Auto V. Nem úgy tűnik, mintha lenne megállás. A játékot, minden platformot beleértve, durván 90 millió példányban adták el eddig, ami ha nem is közvetlenül, de a 144 milliószor értékesített Minecraft, és az örök rekorder, 170 millió eladott kópiával (a random telefonos verziókat is beleértve) büszkélkedő Tetris mögé helyezte.

Azt viszont ne felejtsük, hogy a GTA V jóval drágább az említett két címnél, ha pedig a GTA Online máig kitartó népszerűségét is figyelembe vesszük, akkor nem igazán beszélhetünk versenytársakról. A GTA népszerűségének és tartalmának köszönhetően a mai napig állandó szereplője a játékvilág híreinek, de még a mindennapi hírműsorokba is képes utat törni magának, így vagy úgy. Gondolunk itt a manapság pusztán botrányai miatt releváns Lindsay Lohanre, aki azért perelte a kiadót, mert szerinte ellopták és felhasználták külsejét a játék egyik promóciós karakteréhez.

Mit gondoltok, mikor pukkan ki a "GTA lufi", ha egyáltalán valaha megtörténik ez?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)