Hirdetés

Gyenge a forint, magas az infláció, Magyarországon is drágul a League of Legends fizetőeszköze

|

A világszerte tapasztalható gazdasági nehézségek miatt a Riot Games több országban emeli az árakat, köztük nálunk is.

Hirdetés

Amikor a forint a régiós valutákat is túlszárnyaló mértékben, folyamatosan gyengül az euróval, a dollárral és a többi meghatározó fizetőeszközzel szemben, akkor nehéz másként értelmezni a történteket, mint hogy mi húztuk a rövidebbet. Az infláció sajnos a kedvenc hobbinkra is hatással van, és ezzel nem csak akkor szembesülünk, amikor a havi World of Warcraft-előfizetésünket kell euróban kicsengetnünk.

A Riot Games a magyarországi jelenlétének köszönhetően regionális árakat kínál a League of Legends és Teamfight Tactics játékbeli fizetőeszközeire, így azok alapvetően nem ugrálnak az euró árával együtt. Ettől függetlenül a pénzünk tagadhatatlanul kevesebbet ér, emiatt a fejlesztőknek is lépniük kellett.

Hirdetés

Augusztus 19-től kezdődően mind az RP, mind a TFT érme jelentősen drágulni fog. Az új árazás előtt a Riot tart egy bónusz időszakot július 14. és 31. között, amikor többet kapunk majd a pénzünkért, de ez persze augusztus 1-jén visszaesik majd, augusztus 19-étől pedig már az alábbi változások lépnek életbe.

Az RP drágulás nem csak minket érint majd: az Egyesült Államokban átlagosan 9,8 százalékkal fognak növekedni az árak, míg Kanadában 9,9 százalékkal. Mindebből az következik, hogy aki megteheti, annak érdemes lesz majd beraktároznia RP-ből és TFT érméből augusztus 19. előtt.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)