Hirdetés

A Half-Life: Alyx miatt fogyott ki a Valve Index

|

Legalábbis erre enged következtetni, hogy a tavaly eladott headsetek kétharmadát az év végén vették meg.

Hirdetés

Tavaly novemberben jelentette be a Valve, hogy 2020. márciusában kiadja a Half-Life sorozat következő epizódját, a Half-Life: Alyxet, mely összeköti az első és második játékot. Annyi az apróbetűs rész, hogy ez csak VR-ban, egyelőre kizárólag PC-n lesz játszható, de úgy tűnik, ez nem okoz majd gondot az igazi rajongóknak.

Hirdetés

Superdata adatai alapján a Valve Index headsetből tavaly 149000 darabot adtak el, ebből 103000-et az utolsó három hónap során. Nyilván a karácsonyi szezon mindenkinél költekezősebb, de az Alyx novemberi bejelentése valószínűleg meggyőzte az eddig tanakodókat. A mérést végző cég szerint még többet is el lehetett volna adni, ha nem keletkezik készlethiány.

A negyedik negyedévben (tehát október, november és december folyamán) a legnépszerűbb VR headset a PlayStation VR volt, melyből 338000 darab talált gazdára, és ezt 317000-rel az Oculus Quest követte. Továbbra is nagyon izgalmas az idei év; 2020 első nagy VR játékával, a The Walking Dead: Saints & Sinners-szel 908 játékos játszott a csúcson, ami messze van a Beat Saber 42095-ös rekordjától és a Superhot VR 4734-es csúcsát sem közelíti meg, de reméljük, hátha új erőre kap később.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)