Hirdetés

Három évig ült a Nintendo Switch a trónján, de a PlayStation 5 kirúgta alóla

|

Minden téren csúcsra tör a Sony új generációs konzolja.

Hirdetés

Hatalmas sikernek örvend és páratlan eladási mutatókat generál a PlayStation 5 még annak ellenére is, hogy az Egyesült Államokban a készlethiány miatt már regisztrációhoz kötött a vásárlás. Egy piaci elemző nemrégiben egy egészen megdöbbentő statisztikára mutatott rá, ami a Nintendo Switchnek is nagy érdem, a Sony konzolja azonban ezen a fronton is az élre állt.

Hirdetés

Mat Piscatella kimutatása szerint a Nintendo Switch 2021 szeptembere előtt 33 hónapon keresztül volt az USA legjobban fogyó hardvere, a PlayStation 5 azonban a múlt hónapban átvette a vezetést. A szeptember egyébként is kimondottan jól alakult a játékipari szereplők számára, 2020 azonos időszakához képest 49%-os növekedést regisztrálhattak.

Bár a PlayStation 5 volt a legnagyobb bevételt hozó konzol nem csak szeptemberben, hanem a 2021-es év első kilenc hónapját tekintve is,  a Switch különböző típusaiból összességében még mindig több példány fogyott idén. Az eltérés a két termék árbeli különbségével magyarázható.

Ugyan fordulni látszik a küzdelem a legjobban fogyó konzol címéért, a Switch hamarosan új erőre kaphat az OLED modellel, amit ha az ember egyszer kipróbál, fáj visszalépni az alap konzolra. Nem kizárt, hogy októberben visszaszerzi első helyét a piros csapat hibridje.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)