Hirdetés

Hat amerikai állam kincstárnoka sürget átfogó változásokat az Activisionnél

|

Az államkincstárok felügyelői aggódnak a befektetéseik miatt, ezért konzultációra hívták a vállalatot.

Hirdetés

Egyelőre nem látszik csitulni az Activision Blizzard körüli zaklatási botrány második hulláma, amely néhány hete kapott új erőre, miután a The Wall Street Journal súlyos vádakat fogalmazott meg a cégvezető Bobby Kotick ellen. A lap szerint a CEO tudott a zaklatásokról és a vállalatnál kialakult toxikus légkörről, aktívan kivéve a részét az ügyek eltussolásából.

Az új fejlemények kapcsán a cég több fontos partnere, például a PlayStation, az Xbox és a Nintendo is aggodalmát fejezte ki, a részvényesek egy csoportja (Strategic Organizing Center - SOC) pedig egyenesen távozásra szólította fel Kotickot és az igazgatótanács két vezető tagját. Hozzájuk csatlakozhat most hat amerikai állam kincstárnoka, akik az Actvicision Blizzardban tartott befektetéseik révén illetékesek az ügyben.

Hirdetés

Elsőként az Axios számolt be róla, hogy Kalifornia, Massachusetts, Illinois, Oregon, Delaware és Nevada államok kincstárnokai közös levélben szólították fel a vállalat igazgatótanácsát, hogy legkésőbb december 20-ig konzultáción vitassák meg "az Activision előtt álló kihívásokra és befektetési kockázatokra adott válaszokat".

Az államkincstárak felügyelői egyben azt is közölték, hogy "mérlegelik" a csatlakozást a vezetőség távozását sürgető SOC-hoz, akik kijelentették, hogy Kotickék maradása esetén a következő tisztújítón már nem fogják megszavazni a hivatalban lévő igazgatók újraválasztását, és másokat is erre szólítottak fel.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Illinois állam kincstárnoka, Michael Frerichs az Axiosnak nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy véleményük szerint átfogó változásokra van szükség az Activisionnél.

"Aggódunk, hogy a jelenlegi vezérigazgató és az igazgatótanácsi tagok nem rendelkeznek a szükséges készségekkel és meggyőződéssel, hogy végrehajtsák ezeket az átfogó változásokat, amelyeket a kultúra átalakítása, valamint az alkalmazottak, a részvényesek és a partnerek bizalmának helyreállítása megkövetel."

- mondta a hivatalnok. Az ugyan nem ismert, hogy a hat államnak pontosan mekkora érdekeltsége van a játékipari vállalat részvényeiben (az USA-ban az államkincstárak kezelik az államok tőzsdei befektetéseit, ami pl. nyugdíjalapok fedezete is lehet), de az Axios szerint együttesen ezermilliárd dollárnyi vagyon felett rendelkeznek.

Cikkünk megírásáig az Activision Blizzard nem kommentálta az ügyet, a SOC egyik képviselője viszont úgy tudja, hogy az igazgatótanács már másnap válaszolt a november 23-i keltezésű levélre, a következő lépések egyeztetését kérve.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)