Hirdetés

Hát nem újabb rekordot döntött a PlayStation 5?

|

Szép eredményt sikerült elérnie az Egyesült Államokban a Sony konzoljának, de azért az előző hónapban mással is foglalkoztak az amerikaiak.

Hirdetés

Sajnos továbbra is elég komoly készlethiány van mind a Sony, mind pedig a Microsoft új generációs gépeiből, ami azt jelenti, hogy sok játékosnak egyelőre be kell érnie a PlayStation 4-gyel és az Xbox One-nal. Persze azért a két gyártó nem igazán panaszkodhat, hiszen világszerte rengeteg új konzol talált már gazdára, és az eddig is elég nyilvánvaló volt, hogy a PlayStation 5 kifejezetten jól teljesít eladások terén, de nemrég újabb rekordot sikerült megdöntenie.

Hirdetés

Pusztán a bevételt nézve, időarányosan eddig is a PS5 teljesített a legjobban minden, az Egyesült Államokban valaha forgalomba hozott konzol közül, de most már az értékesített példányok számát tekintve is sikerült az élre ugornia. Erről a piackutatással foglalkozó The NPD Group elemzője, Mat Piscatella számolt be, de hozott ám más érdekes információkat is arról, hogy milyen márciusa volt a videojáték-iparnak a tengerentúlon.

A PS5 új keletű rekordja ellenére az előző hónapban a Nintendo Switch vitte a prímet az USA-ban pénzügyileg, valamint eladott példányszám tekintetében is. Ugyanakkor 2021 első negyedévében a Sony gépe volt a sláger, ha a bevételt nézzük. Összességében az egy évvel korábbi eredményhez képest márciusban 47%-kal növekedett a hardverek eladásaiból befolyt összeg, a 680 millió dolláros eredmény egyúttal új rekordnak is számít a hónapra vonatkozóan.

Ami a játékokat illeti, a vizsgált időszakban a Call of Duty: Black Ops Cold War örvendett a legnagyobb népszerűségnek, a második helyen a Nintendo Switch-exkluzív Monster Hunter: Rise zárt, a dobogó legalsó fokát pedig az Outriders foglalta el. Ráadásul az amerikai játékosok nem is igazán fukarkodtak, hiszen csak márciusban 5,6 milliárd dollárt költöttek el összesen videojátékos hardverekre, tartalmakra és egyéb kiegészítőkre, ami az egy évvel korábbi adathoz képest 18%-os emelkedést jelent.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)