Hirdetés

Hatalmas irodát alapít a Star Citizen fejlesztője

|

Így talán nem kell majd újabb tíz év a játék befejezéséhez.

Hirdetés

A 2011 óta kalapált Star Citizen a játékipar érdekes színfoltja, hiszen már egy évtizede öntik bele a pénzt a támogatók anélkül, hogy a fejlesztő Cloud Imperium Games (CIG) bármiféle céldátummal szolgált volna a megjelenésével kapcsolatban.

A közel 400 millió dollárt összekalapozó csapatnak tehát remekül fut a szekér, így nem csoda, hogy komoly terjeszkedésben gondolkodnak, aminek a jelek szerint a manchester környéki álláskeresők örülhetnek majd a legjobban.

Hirdetés

A Cloud Imperium ugyanis bejelentette, hogy itt hozzák létre az új és egyben eddigi legnagyobb stúdiójukat. A CIG manchesteri ága a tervek szerint 2022 májusában nyílik meg, első körben a közeli Wilmslow-ból áthozott 400 alkalmazott számára, 2023-ban viszont már 700, 2026-ban pedig 1000 dolgozóval számol a Los Angeles-i székhelyű cég.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A bővítés jelentős mértékét érzékelteti, hogy a Cloud Imperium Games jelenleg világszerte kb. 700 embert foglalkoztat a Los Angelesben, Austinban, Frankfurtban és Montrealban található irodáiban. A történet érdekessége, hogy a CIG vezetője, Chris Roberts is Manchesterben kezdte a karrierjét.

"Manchesterben kezdtem a videójátékos pályafutásomat, amikor 1983-ban, 14 éves koromban megbíztak a hónap játékának megírásával a BBC Micro User számára. Nagyon boldoggá tesz, hogy bejelenthetjük, hogy hosszú távú szerződést írtunk alá az eddigi legnagyobb irodánkra Manchester belvárosában."

- nyilatkozta Roberts a stúdióalapítás kapcsán. Azt viszont sajnos csak mi tesszük hozzá, hogy az új emberekkel erősítve előbb-utóbb talán körvonalazódhat majd, mikor lesz kész a Star Citizen, és a CitizenConról teljesen kihagyott Squadron 42 single player kampány.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)