Hirdetés

Több millió új felhasználót hozott az ingyenes GTA V az Epic Games Store-nak

|

Megközelítenie sem sikerült semmilyen más címnek a Rockstar Games játékának sikerét a platformon.

Hirdetés

Ugyan az Epic Games és az Apple háborújának igen komoly negatív következménye, hogy az elmúlt évek egyik legsikeresebb battle royale címe, a Fortnite elérhetetlen a cupertinói cég eszközein, azért van pozitív hatása is a pereskedésnek. Miután a felek által benyújtott dokumentumok többsége az interneten is elérhető, ezekből rengeteg izgalmas dolog derül ki mindkét cég pénzügyeiről és üzletpolitikájukról, amikre eddig semmilyen rálátásunk nem volt.

Hirdetés

Az Epic által benyújtott dokumentumból például kiderült az is, hogy az elmúlt időszak ingyenes játékai milyen tömegeket tudtak megmozgatni és bevonzani a kliens felhasználói bázisába. A diagramról leolvasható, hogy a Subnautica például 1 millió, míg a Civilization VI 2,5 millió új felhasználót vonzott be. Ezekkel a számokkal a két cím a dobogó második és harmadik fokára tudott feljutni, a GTA V ingyenes időszaka azonban bőven maga mögött hagyta a versenytársakat.

A Rockstar Games jelenleg is aktív és folyamatosan bővülő játéka nem kevesebb mint 7 millió új regisztrációt hozott az Epic Gamesnek, a felhajtás pedig akkora volt, hogy a promóció indulásakor az üzlet 8 órára elérhetetlenné vált.

Ugyan az Epic Store kétségtelenül növekszik, népszerűsége még mindig nagyon messze van a Steamétől. Utóbbi platform 120 millió felhasználóról számolt be a legfrissebb jelentésében, míg a Fortnite-ért is felelős kliens mindössze 58 millió aktív havi játékost számlál.

Ti aktívan használjátok az Epic Games Store klienst, vagy csak az ingyenes címek behúzása miatt van telepítve a gépetekre?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)