Hirdetés

Hellblade: Senua’s Sacrifice - végre nyereséges a játék

|

Hatalmas kockázatot vállaltak a Hellblade: Senua's Sacrifice fejlesztői, merészségük azonban félmillió eladott példány után kifizetődni látszik.

Hirdetés

A Ninja Theory nem mindennapi projekt végére tett pontot, mikor elkészültek legutóbbi játékokkal. Hellblade: Senua's Sacrifice egy parányi, mindösszesen körülbelül 20 főt számláló fejlesztőcsapat munkája, akik három évig dolgoztak Senua történetén. 

Hirdetés

Három hónappal a Hellblade megjelenése után a játék végre profitot termel. Erről az alkotók a legújabb, szám szerint harmincadik fejlesztői naplóban meséltek. A Ninja Theory meglehetősen rendhagyó üzleti modellt választott: elmondásuk alapján meg akarták teremteni a független AAA játékok kategóriáját, amely nagyjából annyit tesz, hogy minimális költségek mellett, egy apró csapattal készítenek egy AAA címek látványvilágát és minőségét megcélzó, ugyanakkor rövidebb és olcsóbb alkotást. A Hellblade: Senua's Sacrifice végül 30 dolláros áron vált elérhetővé, kizárólag digitális formában (lemezes verziónál nyilván még kevesebb csorgott volna vissza a játék árából a csapatnak). 

Most félmillió eladott Hellblade: Senua's Sacrifice után 13 millió dollár összbevételnél jár a Ninja Theory, elmondásuk alapján pedig ettől a ponttól már tényleges profitról is beszélhetünk. 

Egy csupán nagyjából 20 fős fejlesztőcsapat esetén elképesztő teljesítményről beszélhetünk a fenti számok alapján. Mindez persze nem véletlen, a Hellblade: Senua's Sacrifice valóban remekül sikerült. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)